Waarom je ook in de winter door moet sporten!

In de wintermaanden is de sportschool een stuk rustiger. Mensen hebben er geen zin in. De dagen zijn korter, de nachten zijn langer. Mensen zijn gehuld in allesbedekkende kleding en niemand die je lichaam ziet. Maar er zijn genoeg redenen om ook in de winter en juist in de winter te gaan sporten!

1. Sporten zorgt ervoor dat je meer kan eten. In de wintermaanden wordt vaak meer gegeten dan in de zomermaanden. Niet alleen de vele feestdagen zoals kerst en sinterklaas zorgen voor een hogere calorie-inname, ook is het diner vaak zwaarder en worden er meer tussendoortjes gegeten in de wintermaanden. Wanneer je gewoon voldoende sport, kan je hier natuurlijk nog veel meer van genieten. Want wie sport, verbrandt calorieën, en wie calorieën verbrandt, kan meer eten.

2. Je bent helemaal klaar voor de last-minute die je misschien nog even boekt met kerst. Op een Canarisch eiland kom je zo meteen goed voor de dag.

3. Als je in de spiegel kijkt bent je een stuk gelukkiger! Dat is ook belangrijk in de wintermaanden. Je zorgt er immers voor jezelf voor dat je er goed uit ziet en dat je tevreden bent met jezelf.

4. Bij de lentezon in maart zie jij er alweer tip top uit en kunnen je zomerkleren direct weer uit de kast.

5. Doordat de sportschool een stuk rustiger is, hoef je nooit te wachten tot er ruimte vrij is voor je oefeningen.

6. Juist in de wintermaanden is het heerlijk ontspannen in bijvoorbeeld de sauna. Fijn als je er dan net zo goed uit ziet als in de zomer.

7. Het is gezond. Voor lichaam en geest. Mensen die sporten in de winter hebben minder last van een winterdepressie en presteren beter.

8. Je kunt je eigen zomer houden in de huiskamer. Doe eens gek. Haal de ingrediënten voor een cocktail in huis, zet je parasol op, pak een goed boek erbij en zet de verwarming in de woonkamer op 30 graden. Veel plezier.

9. Een tekort aan vitamine D kun je voorkomen door dagelijks naar buiten te gaan. Doordat je in de winter veel binnen zit is de kans groot dat je een tekort krijgt aan vitamine D. Een tekort aan vitamine D heeft negatieve gevolgen.