Meer depressie door voedselkeuze

Onderzoek toont aan dat het eten van bewerkte voedingsmiddelen zoals fastfood niet alleen slecht is voor de gezondheid en het risico op overgewicht vergroot. Het vergroot ook de kans op een depressie. Het onderzoek is gehouden onder 8964 mensen gedurende een periode van 6 maanden. Er werd gekeken naar het bestaan van een verband tussen het consumeren van veel fastfood en depressie.

Bij 493 van de 8964 personen die deelnamen aan het onderzoek werd een depressie vastgesteld gedurende de onderzoeksperiode. Opvallend was dat degenen die regelmatig junkfood naar binnen werkten 51 procent meer kans hadden op het ontwikkelen van een depressie in vergelijking met degenen die zelden of nooit junkfood consumeerden. Hoe meer junkfood er werd gegeten, hoe hoger het risico op een depressie.

Eerder al is uit onderzoek gebleken dat het consumeren van gefrituurde voeding, bewerkt vlees, desserts en volle zuivel een hoger risico lopen op een depressie in vergelijking met mensen die veel groenten en fruit in hun dieet verwerken.

Naast een grotere kans op depressie en overgewicht zijn er nog meer nadelen verbonden aan het consumeren van veel junkfood. Zo zijn mensen die veel junkfood verorberen vaker single en bewegen zij minder waardoor nog meer gezondheidsproblemen kunnen ontstaan. Nog meer redenen dus om de bewerkte voeding links te laten liggen en te kiezen voor een gezond en gevarieerd eetpatroon!