Houd je goede voornemens vol met deze tips

Januari is de tijd van de goede voornemens. Na de feestdagen nemen veel mensen zich voor om weer gezond te gaan eten, te gaan sporten of hun leven anders in te delen. Helaas werkt de tijd van het jaar niet mee. Het is koud, de dagen zijn kort en in de winter wordt er nu eenmaal vaak meer gegeten en meer gesnoept. Maar het is eigenlijk niet heel erg moeilijk om goede voornemens vol te houden. Met deze tips gaat het je zeker lukken.

Niet overdrijven
Veel mensen starten januari met veel goede voornemens van bewegen en een streng dieet. Dan kan het zo zijn dat je veel gewicht verliest na de start van het nieuwe jaar. Helaas is het zo dat veel mensen ook heel snel na het verliezen van gewicht gewoon weer aankomen. Vaak zelfs nog meer kilo’s dan er in eerste instantie zijn afgegaan. Het is dus aan te raden om de goede voornemens rustig in te bouwen in je leven. Ga meer sporten en gezonder eten maar wees niet te streng voor jezelf. Je kunt beter het gehele jaar gezond eten en bewegen dan twee maanden lang heel streng zijn voor jezelf. Het gaat immers om je gezondheid. Ga jezelf dus niet meteen alles ontzeggen, maar eet gewoon gezonder en snoep niet elke dag.

Je moet ook niet overdrijven in het aantal goede voornemens. Je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk. Kies dus voor of gezond eten en sporten, of concentreer je op het vinden van een nieuwe liefde.

Overdrijf ook niet wanneer je er een dag niet in slaagt om je goede voornemen vol te houden. Pak je goede voornemen de volgende dag gewoon weer op.

Denk positief
Formuleer je goede voornemen niet op een negatieve manier. Zeg dus niet ik moet sporten en gezond eten. Leg jezelf niet op dat je niet mag snoepen, maar leg jezelf op dat je als tussendoortjes gezond fruit of popcorn eet.