Hoe gezond is gember?

Voeding is een medicijn. Met voeding kun je heel veel bereiken. Voeding maakt gezond en voeding maakt ziek. Met de juiste voeding kan je dus een positieve bijdrage leveren aan je gezondheid. Gember is een goed voorbeeld van een voedingsmiddel dat veel voordelen heeft voor de gezondheid. Gember kan je eigenlijk toevoegen aan elk gerecht. Daarnaast is een makkelijke manier om gember binnen te krijgen het drinken van verse gemberthee. Maar welke gezondheidsvoordelen kan je verwachten van gember?

Tegen misselijkheid
1. Wanneer je chemokuren moet ondergaan, wordt gemberthee vaak aangeraden als middel tegen de misselijkheid. Maar ook wanneer je misselijk bent vanwege een andere oorzaak, kan je gemberthee proberen.

Remt de groei van kanker
2. Verschillende onderzoeken hebben de werking van gember onderzocht tegen het ontstaan van kanker. Uit de onderzoeken kwam naar voren dat gember de groei van verschillende vormen van kanker remt. Met name darm- en maagkanker. Gember wordt dan ook voorgeschreven in menig boek met een antikankerdieet.

Geheugen
3. Al sinds jaar en dag wordt gember gebruikt als alternatieve geneeswijze voor het tegen gaan van geheugenverlies. De wetenschap toont aan dat de hersenfuncties achteruit gaan met de jaren. Denk daarbij aan concentratie, geheugen en het denkvermogen. Gember remt deze achteruitgang en zorgt voor gezonde hersenen.

Ontstekingsremmend
4. Gember staat bekend om zijn remmende werking tegen ontstekingen in het lichaam. Het kan dus nooit kwaad om bij een ontsteking wat extra gember te verwerken in je voeding. Ook vermindert het gewrichtsklachten. Mensen met bijvoorbeeld reuma of artritis kunnen er dus ook baat bij hebben.

Griep en verkoudheid
5. Altijd maar verkouden? Of heb je de griep? Probeer dan om dagelijks een portie gember binnen te krijgen. Bacteriën en virussen die griep en verkoudheid veroorzaken kunnen gevoelig zijn voor gember. Daardoor wordt de groei van deze bacteriën geremd waardoor je griep of verkoudheid snel over is, of zich niet zal ontwikkelen.