Wat is het verschil tussen kraanwater, bronwater en mineraalwater?

Water drinken is heel gezond. Maar zelfs in water heb je verschillende soorten? Wat kan je nu eigenlijk het beste drinken? Mineraalwater, bronwater of kraanwater? Zijn alle soorten water even gezond?

Je kunt uit de naam van de verschillende soorten water al veel afleiden. Kraanwater komt uit de kraan, bronwater wordt direct uit de bron gewonnen en niet meer ‘bewerkt’. Het wordt dus niet gezuiverd en er wordt niets aan toegevoegd. Bij mineraalwater worden er mineralen toegevoegd.

Zouten in mineraalwater
In mineraalwater zit vaak meer zout. Het hoeft niet te voldoen aan de eisen die in Nederland aan kraanwater worden gesteld. Bij mineraalwater worden vaak zouten toegevoegd. Dit proef je. Daarom smaakt de ene mineraalwater niet zoals de andere. Wil je weten hoeveel zouten er precies in het water zitten dat je drinkt? Kijk dan goed op de verpakking. Wanneer je deze zouten niet binnen wilt krijgen, kun je het beste kiezen voor kraanwater of bronwater.

Aan kraanwater worden in Nederland hoge eisen gesteld. Het water uit de Nederlandse kranen behoort dan ook tot het beste water ter wereld. Kraanwater is bovendien een stuk goedkoper dan bron- of mineraalwater. Wel kan er, afhankelijk van waar je woont in Nederland, veel kalk in het kraanwater zitten. Dit is echter onschadelijk voor de mens.