Is water met een smaakje gezond?

LimoenenWater is gezond, dat is algemeen bekend. Een vrouwenlichaam bestaat voor gemiddeld 50% uit water, een mannenlichaam zelfs voor 65%. Logisch dus dat het belangrijk is om voldoende te drinken. En dat water daarin de gezondste keuze is, is ook duidelijk. Er zijn veel vruchtensappen en frisdranken te koop, water blijft echter de beste dorstlesser. Maar natuurlijk wil je ook weleens wat anders drinken. En dan kun je natuurlijk kiezen voor thee. Maar er zijn tegenwoordig ook erg veel verschillende soorten water met smaakjes te koop.

In de supermarkt heb je een ruime keuze. Water met limoen, water met munt, water met perzik, water met citroen. Steeds meer mensen drinken water met een smaakje. Ook vind je veel vitaminewaters in de winkel.

Wat vooral belangrijk is om te bekijken is het etiket. De hoeveelheid suiker is een belangrijke graadmeter. In water hoort geen suiker te zitten. In vitaminewater zit vrij vaak suiker. In water met een smaakje zit soms ook suiker toegevoegd. Kijk op de verpakking dus even naar de ingrediëntenlijst. Het smaakwater hoort bovendien geen of zeer weinig calorieën te bevatten. Er mag dus alleen een smaakaroma zijn toegevoegd om de lekker smaak in het water te krijgen. Wanneer er wel calorieën in zitten, dan weet je zeker dat er dingen zijn toegevoegd.

Let ook op je gebit. Sommige waters zijn verrijkt met zure vruchten zoals citroen. Dit is niet goed voor je gebit ook al is het wel calorievrij.

Natuurlijk kun je ook zelf een smaakje toevoegen aan het water dat je drinkt. Dan weet je 100% zeker dat het gezond is. Daarvoor neem je gewoon een kannetje (of een glas) water en daarin gooi je een muntblaadje, een schijfje limoen of een stukje perzik. Eigenlijk kun je dit met alle soorten fruit proberen om te kijken of je dit lekker vindt! Het is een lekkere en gezonde afwisseling op water.