Last van psoriasis? Probeer dit om het te verminderen

Psoriasis is een auto-immuunziekte die ervoor zorgt dat de huid rode vlekken vertoond. De huid vernieuwt zich op deze plekken veel sneller dan normaal. Tegen psoriasis zijn er behandelingen maar de oorzaak is onbekend. Wie psoriasis heeft kan hier niet van genezen. Het is vaak van grote invloed op een persoon. Toch zijn er een aantal manieren waarmee je psoriasis zou kunnen bestrijden die te maken hebben met levensstijl.

Het is belangrijk dat je voldoende slaapt. Mensen met psoriasis hebben in de ochtend vaak minder symptomen dan in de avond. Het lichaam genoeg rust geven zorgt over het algemeen voor een vermindering van de psoriasis. Zorg dat je elke dag minimaal 7 uur slaapt. 8 uur is nog beter. Wanneer je dit een aantal weken en zelfs maanden volhoudt kun je zien of dit effect heeft.

Suiker is niet gezond. Er lijkt een verband te zijn tussen het eten van geraffineerde suiker, ongezonde koolhydraten, en de hoeveelheid psoriasis. Gezond eten en het hebben van een gezond gewicht is erg belangrijk wanneer je psoriasis hebt. Mensen met overgewicht hebben een veel grotere kans dat zij psoriasis krijgen. Bovendien is vaak een groter deel van het lichaam aangedaan met psoriasis. Wanneer je overgewicht hebt is het dus heel simpel: zorg dat je afvalt.

Roken verhoogt de kans op psoriasis erg. Wie psoriasis eenmaal heeft, heeft er ook baat bij om te stoppen met roken. Dit zal de mate van psoriasis sterk kunnen verminderen.

Alcohol kan een grote invloed hebben op psoriasis. Er is een verband tussen het drinken van alcohol en de toename van psoriasis. Er zijn ook onderzoeken die aantonen dat alleen het drinken van bier een slechte invloed heeft op psoriasis. Andere vormen van alcohol zouden wel kunnen worden gedronken. Ook hierbij geldt echter dat je dit in de praktijk moet testen. Heb je na een avond met veel alcohol de dagen erna meer last van psoriasis? Dan loont het zeker om eens te stoppen met het drinken van alcohol.

Er zijn veel mensen die met voeding de psoriasis proberen aan te pakken. Vaak wordt er gewezen naar gluten of zuivel. Er is helaas nog geen duidelijk onderzoek dat aantoont dat een bepaalde soort voeding effect heeft op psoriasis. Het is zeker de moeite waard om te proberen zuivel of gluten te vermijden als je veel last hebt van psoriasis. Veel mensen met psoriasis zeggen dat zij baat hebben bij het vasten. Vasten geeft rust aan lichaam en geest. Een dag lang vasten zou zijn vruchten al kunnen afwerpen op het gebied van psoriasis. Probeer het zeker eens uit. Ook een ontstekingsremmend dieet zou voor een vermindering van psoriasis kunnen zorgen.

Het is per persoon sterk verschillend waar de psoriasis op reageert. In dit artikel zijn de meest voorkomende factoren besproken die psoriasis kunnen verergeren of juist verminderen. Als je psoriasis hebt, probeer dan vooral uit wat voor jou wel of niet werk.