Kun je in 8 weken je lichaam veranderen?

Geregeld komen de verhalen in het nieuws. Verhalen waarbij één persoon zijn of haar leven drastisch heeft omgegooid en in een korte periode van bijvoorbeeld zes of acht weken een afgetraind figuur hebben gekregen. Maar is het echt mogelijk om in zo’n korte tijd je lichaam compleet te veranderen? Om in minder dan acht weken een sixpack te krijgen?

Wie in een extreem korte tijd veel wil bereiken zal daar hard voor moeten werken. Met een zeer streng dieet met daarnaast een extreem sportregime kan je van een normaal figuur in zes tot acht weken zeker naar een gespierd figuur gaan. Dat bewijzen de vele voorbeelden die je vindt op internet wel. Je zult er hard voor moeten werken. Waarschijnlijk ben je deze periode ontzettend chagrijnig en heb je nergens energie voor. Toch zul je hard moeten sporten terwijl je weinig eet.

Wil je vet verliezen, dan zul je meer calorieën moeten verbruiken dan je binnen krijgt. Dat doe je door weinig te eten. Wanneer je echter niet te veel spiermassa wil verliezen, het liefste natuurlijk spiermassa wil aankomen, dan is het belangrijk dat je voldoende eiwitten eet. Maar je kunt nog zoveel spiermassa hebben, onder een vetlaagje worden deze nooit zichtbaar. Je eetpatroon is nog belangrijker dan je sportregime.

Wil je binnen 6 weken echt resultaat zien. Eet dan maximaal 1200 calorieën per dag bestaande uit eiwitten en gezonde vetten. Eet groente en fruit maar vermijd andere koolhydraten. Sport daarnaast 2 uur per dag. Doe een uur aan cardiotraining zoals hardlopen en doe een uur aan krachttraining om je spiermassa te vergroten.

Maak foto’s aan de start van je avontuur. En maak wekelijks een nieuwe foto. Houd daarbij ook je gewicht in de gaten en meet je lichaam met een centimeter. Meet dus je taille-omtrek, de omtrek van je bovenbenen, heupen enzovoort. Leg de foto’s elke week naast elkaar. Voor een echt goede motivatie kun je de foto’s uitprinten en ophangen op een zichtbare plek. Bijvoorbeeld de koelkast. Je zult zien dat je snel resultaat boekt. Dit zal vervolgens weer motiveren om het vol te houden. En natuurlijk zijn er zwakke momenten. Dagen dat je het echt niet kan opbrengen om te sporten of dagen dat je zwicht voor een gebakje. Dat maakt niet uit. Pak de draad gewoon weer op waar je gebleven bent en je zult zien dat er op je volgende foto weer verbetering is te zien!