In de winter kom je vaak aan, lees hier waarom

De winter is vaak een periode dat mensen aankomen. Niet alleen eet je extra veel met de feestdagen, ook beweeg je vaak minder omdat het buiten koud is. Je neemt wat minder snel de fiets en de koud trotseren om naar de sportschool te gaan kan lastig zijn. Daarnaast draag je vaak wijdere kleding waardoor je niet de noodzaak voelt om af te vallen. Toch is het juist fijn wanneer je in de winter je gewicht behoudt of zelfs je streefgewicht behaalt. En natuurlijk is dat mogelijk! Afvallen in de winter is wel moeilijker dan afvallen in de zomer. Dat heeft een aantal redenen.

Bij warm weer heb je automatisch minder honger. Je eet dus minder. Het tegenovergestelde is ook waar, wanneer het koud is eet je meer. In de winter eet je dus gemakkelijk meer, al is het alleen al om jezelf weer warm te krijgen. Ook zit je gewoon meer binnen en is de verleiding groot om daar wat lekkers bij te eten!

Ook het psychologische effect is groot in de winter. Omdat je toch geen zwemkleding aan hoeft laat je jezelf wat sneller gaan. Helemaal niet zo gek, maar zeker ook niet nodig. Probeer vooruit te denken, ooit moet je die bikini wel weer aan.

Het is erg fijn om in de winter gewicht te verliezen zodat je bij de eerste warme temperaturen van het jaar je zomerkleding weer uit de kast kan trekken en vol zelfvertrouwen kan rondlopen. Juist in de winter spreek je meestal ook wat minder vaak af met vrienden. Zo heb je dus genoeg tijd over om te sporten. En daar hoef je niet eens het huis voor te verlaten. Er zijn heel veel mogelijkheden om thuis te sporten. Probeer bijvoorbeeld eens Insanity.