Tips om minder te snoepen!

Soms is de verleiding gewoon niet te weerstaan. En natuurlijk mag je heus weleens een keer snoepen. Maar als je elke dag, of zelfs meerdere keren op een dag snoept terwijl je eigenlijk wilt afvallen is het tijd om dit artikel te lezen. Hier lees je tips om ervoor te zorgen dat je minder snoept. Zo krijg je minder calorieën binnen waardoor je af zult vallen.

1. Haal het niet in huis
De beste en makkelijkste tip om niet te snoepen is om de producten gewoon niet in huis te halen. Ook niet als excuus voor iemand anders. Wil je per se voor anderen iets lekkers in huis hebben? Haal dan iets dat je zelf niet lekker vindt.

Wanneer je op je werk wordt geconfronteerd met ongezonde tussendoortjes zal het helpen om te vertellen dat je wat probeert af te vallen. Mensen zullen dan niets aanbieden en begrijpen het wanneer je nee zegt.

2. Eet genoeg
Zorg dat je tijdens de drie hoofdmaaltijden voldoende eet. Wanneer je gedurende het ontbijt of de lunch te weinig eet is de kans groot dat je tussendoor honger hebt en dan grijpt naar ongezonde tussendoortjes. Eet dus een goed ontbijt en bezuinig hier niet op. Je kunt beter de calorieën tussen de maaltijden door verminderen.

3. Zorg voor makkelijke gezonde alternatieven
Als je gezonde voeding in huis hebt kan je hier natuurlijk tussendoor van eten. Denk aan fruit, yoghurt, noten of een rijstwafel met pindakaas. Zorg voor makkelijke en gezonde tussendoortjes. 1 van de redenen dat je misschien wel snoept tussendoor is dat tussendoortjes vaak makkelijk te eten zijn. Gezonde voeding vraagt vaker om bereidingstijd. Maar er zijn genoeg alternatieven. Bovendien is het natuurlijk een heel slecht excuus om te snoepen uit tijdgebrek.