Boost je immuunsysteem met deze voeding

Je immuunsysteem bestrijdt indringers zoals virussen, bacteriën en parasieten die je ziek maken. Het is een verdedigingsmechanisme van je lichaam. Ook ruimt je immuunsysteem afvalstoffen op en zieke lichaamscellen zoals kankercellen. Een goed werkend immuunsysteem is dus van levensbelang. En dat doe je door een gezonde levensstijl te hebben en vooral gezond te eten. Met deze voeding ondersteun je je immuunsysteem zodat deze zijn werk goed kan doen en jij je goed voelt!

1. Drink voldoende
Vocht is nodig voor het afvoeren van ziekteverwekkers. Drink tenminste 1,5 liter vocht per dag, maar het liefst 2 liter. Je hebt vocht nodig om je immuunsysteem zijn werk te laten doen.

2. Probiotica
Je darmen worden ook wel je tweede hersenen genoemd en dat is niet zonder reden. Je darmen zijn een belangrijke factor voor een gezond leven en ontzettend belangrijk voor je immuunsysteem. Probiotica vind je vooral in dierlijke zuivelproducten. 70% van je immuunsysteem wordt geregeld in je darmen. Zorg dus voor een goede darmflora. Je kunt ook kiezen voor probiotica in supplementvorm.

Maar je doet er dus goed aan om dagelijks voldoende zuivel binnen te krijgen. Met name yoghurt is een goede bron van probiotica. Maar ook melk en andere, pure chocolade, kefir, miso en kaas gemaakt van rauwe melk bevatten probiotica.

3. Antioxidanten, vitaminen en mineralen
Voldoende antioxidanten zij belangrijk. Met name vitamine C heeft een zeer sterke positieve invloed op je immuunsysteem. Ook vitamine C kun je bijnemen als supplement. Vitamine C zit verder in citrusvruchten en paprika en broccoli. Antioxidanten vindt je verder in groente en fruit. Vooral in bessen, gember en knoflook. Een gezond voedingspatroon levert voldoende antioxidanten. Zorg dus dat je voldoende eet. Veel noten, vette vis en groenten en fruit.

IJzer is belangrijk omdat een tekort zorgt voor bloedarmoede. Bloedarmoede verzwakt het immuunsysteem ernstig. Zorg dus dat je voldoende ijzer binnen krijgt. Eet volkoren granen, dierlijke producten en appelstroop.

Ook selenium ondersteunt je immuunsysteem. Eet dus voldoende voldoende producten die selenium bevatten zoals eieren, kip, broccoli, noten, peulvruchten en asperges.

Daarnaast zijn vitamines A en E belangrijk voor je immuunsysteem. Vitamine A vindt je met name in vis, zuivel en groente en fruit. Vitamine E helpt bij de aanmaak van bloedcellen. Ook hiervoor heb je noten, vette vis en avocado nodig.