Reistoestemming voor Amerika aanvragen

Wie naar Amerika reist voor vakantie of zaken, heeft daarvoor een goedgekeurde reistoestemming nodig. Dit wordt ook wel een ESTA genoemd. ESTA staat voor ‘elektronische systeem voor reisvergunningen’. Je hebt daarnaast geen visum nodig, de reistoestemming is voldoende. Amerika staat bekend als streng. Om stress te voorkomen kun je het beste je reistoestemming ruim van te voren aanvragen.

In Nederland kun je hiervoor terecht bij Visumland. Zij zijn de goedkoopste aanbieder van de officiële ESTA voor Amerika. Er kan met iDeal betaald worden dus een creditcard is niet nodig.

Veel mensen weten niet dat de ESTA al bij het vertrek uitgebreid is gecontroleerd. Het paspoort wordt bij vertrek gescand. Daarna ben je klaar voor vertrek. Zonder goedgekeurde reistoestemming zul je bij Schiphol al worden tegen gehouden. Je mag dan niet met het vliegtuig mee. Ze zijn daar heel streng in, het gebeurt regelmatig dat een persoon niet mee mag en niet meer op tijd is met het aanvragen van een vergunning.

Visumland raadt aan om minimaal een week van te voren de ESTA aan te vragen. Dit kan gewoon via het Nederlandse aanvraagformulier op hun website.
Na de aanvraag ontvang je de ESTA binnen 72 uur in de mail. Dan ben je klaar voor vertrek!