Appelazijn helpt bij afvallen

Appelazijn is een natuurlijk product afkomstig van gegiste appels. Daardoor bevat het o.a. cholesterolverlagend pectine, vitaminen en mineralen. Het behoort tot de voedingssupplementen. Door een efficiëntere stofwisseling doet het de drang naar zoetigheid afnemen.

Werking
Appelazijn heeft een bloedzuiverende werking en laat je huid er gezonder uitzien. Naast azijnzuur (7 %) bevat appelazijn propionzuur, citroenzuur en melkzuur. Verder is het erg rijk aan sporenelementen, mineralen, vitaminen en enzymen.

Vaak zijn voedingssupplementen een aanvulling op je dagelijks eetpatroon. Het is zo dat appelazijn een gunstige invloed heeft op de afbraak van lichaamsvet maar verwacht geen mirakel.

Wanneer je inactief blijft en ongezond eet, helpt appelazijn je niet echt afvallen. Het is ook niet gezegd dat appelazijn bij iedereen een honger stillend effect geeft. Als je lichaam positief reageert kun je met een appelazijnkuur (3 tot 4 weken) tussen de 3 en 6 kg afvallen.

Dosering
Appelazijn als vloeistof gebruik je best 3 x per dag, 1 tot 2 eetlepels in een glas water of appelsap. Dit als een kuur gedurende 3 tot 4 weken. Appelazijn is natuurlijk ook lekker in salades. Het is op de markt verkrijgbaar in flessen, poeder, capsules of tabletvorm bij de betere drogist en reformwinkel.