5 kilo in 1 week afvallen?

Over het algemeen is het niet mogelijk om 5 kilo per week af te vallen. Wanneer je echter aan een dieet begint, kan het wel heel goed zijn dat je de eerste week 5 kilo verliest. Dit is uiteraard alleen het geval bij een erg streng dieet. Bovendien is het gewichtsverlies in de eerste week dan vooral te wijten aan vochtverlies en is het geen vetweefsel wat je verliest. Wanneer je tijd hebt, is het verstandig ook de tijd te nemen. Wil je echter voor een bruiloft of feest snel wat kilo’s kwijt? Dan kan het tijd zijn voor drastische maatregelen.

Het is natuurlijk afhankelijk van je gewicht of het mogelijk is om 5 kilo in 1 week af te vallen. Iemand met overgewicht valt veel sneller af dan iemand die al slank is. Dat komt onder meer doordat ook vetweefsel calorieën verbruikt. Onder meer het ziekenhuisdieet stelt dat 5 kilo afvallen binnen 5 dagen goed kan! Dat is ook niet gek, omdat je gedurende deze 5 dagen erg weinig eet. Dit dieet is echter op de lange termijn niet vol te houden. Bovendien is het erg ongezond en verliest men geen vet maar vocht. Dit vocht komt er natuurlijk ook weer bij wanneer je weer meer gaat eten.

5 kilo in 4 weken is veel realistischer en gezonder maar zelfs dat is nog moeilijk. Als vuistregel geldt nog steeds dat hoe langzamer je afvalt, hoe langer het gewicht er ook werkelijk af blijft. Gezond en langzaam afvallen voorkomt het jojo-effect.

5 kilo afvallen in 1 week
Wanneer je net begint met dïëten en van plan bent een snelle start te maken kan dat door heel erg weinig te eten en te sporten. Een week lang sap- rijst- of fruitvasten kan heel goed tot gevolg hebben dat men 5 kilo per week verliest. Wanneer je het niet volhoudt om een hele weerk te vasten, doe dan een vastenkuur van 2 of 3 dagen of vast om de dag. Ook diëten waarbij maaltijden worden vervangen door shakes doen over het algemeen goed hun werk waardoor het zeer goed mogelijk is om op korte termijn veel af te vallen.

Wil je niet vasten of aan de shakes? Dan val je zoveel mogelijk af als je voornamelijk groente en fruit eet, koolhydraten laat staan en daarnaast ook genoeg doet aan beweging. Halveer je porties en beperk jezelf tot 3 hoofdmaaltijden per dag. Uiteraard eet je geen tussendoortjes en drink je al helemaal geen suikerrijke dranken. Het is verstandig om tijdens deze strenge dagen een voedingssupplement te nemen. Dan komt je lichaam in ieder geval geen vitamines en mineralen tekort.

Omdat dit een erg streng dieet is kan het gevaarlijk zijn om intensief te bewegen. Het is verstandiger om bijvoorbeeld 2 keer per dag een flinke wandeling te maken. Nog verstandiger is het natuurlijk om de tijd te nemen om af te vallen. Al doe je er een jaar over, daarna zijn er nog vele jaren die je kunt doorbrengen met je slanke figuur!