De eerste stap om gewicht te verliezen: stop met zoete dranken!

Dat we dik worden van onze voeding weten we. Dat we te veel eten weten we ook. Maar waar men over het algemeen niet bij stil staat is dat veel calorieën worden gedronken. Frisdrank, vruchtensappen of smoothies zitten barstensvol suiker! Veel mensen staan er niet bij stil dat wat men drinkt, net zo schadelijk voor het lichaam kan zijn als wat men eet!

Afvallen was nog nooit zo simpel
Wanneer je dagelijks een halve liter, ongeveer twee glazen, cola drinkt zijn dat 210 calorieën extra per dag. Stel nu dat je stopt met het drinken van cola, dan krijg je per jaar 76.650 minder calorieën binnen. Dat staat gelijk aan een gewichtsverlies van maar liefst 11 kilo! Het loont dus zeer om die zoete frisdranken te laten staan.

Omgekeerd werkt het natuurlijk hetzelfde. Wanneer je dagelijks 2 glazen cola drinkt, en verder niets veranderd aan je eetpatroon, dan zit er binnen een jaar maar liefst 11 kilo vet aan! Hetzelfde geldt natuurlijk voor vruchtensappen of zelfgemaakte smoothies. Fruit op zich is hartstikke gezond, maar dat komt mede door het hoge vezelgehalte. Door alleen het sap uit het fruit te drinken krijg je ontzettend veel fruitsuiker binnen en daarmee erg veel calorieën. Ook sportdranken en energydranken bevatten ontzettend veel suiker.

Stop dus met het drinken van frisdranken, sportdranken en energiedranken als red bull en beperk de inname van vruchtensappen. Dan zullen de kilo’s er gegarandeerd afvliegen!