Krachttraining is een wondermiddel als je gewicht wilt verliezen

Krachttraining is eigenlijk onmisbaar wanneer u blijvend wilt afvallen en toch zo nu en dan wil genieten van lekker eten. Voor de voordelen van krachttraining hoeft u niet naar de sportschool. Ook thuis kunt u vele oefeningen doen die bijdragen aan de opbouw van spiermassa. Maar waarom helpt krachttraining zo goed bij het afvallen?

Door krachttraining ontstaat spieropbouw, hierdoor verbruikt het lichaam meer calorieën in rust. Dat betekend dat men ook na de krachttraining nog langdurig profijt heeft van de opgebouwde spieren. Zonder inspanning verbrand 1 kilo spiermassa dagelijks ongeveer 100 calorieën. Dit in tegenstelling tot bij cardio sporten als zwemmen en fietsen. Daar gaat het puur om het verbranden van calorieën. Met een uur cardiotraining verbrand je ongetwijfeld meer calorieën dan met een uur krachttraining. Als men echter kijkt naar de totale calorieverbranding, dus ook naar de calorieën die de opgebouwde spieren verbranden na de krachttraining, wordt de krachttraining opeens erg aantrekkelijk.

U hoeft niet bang te zijn om er uit te komen te zien als een spierbundel. Krachttraining zorgt juist voor een mooi gevormd lichaam. Enerzijds kweek je spieren. Anderzijds worden deze spieren zichtbaar door de hogere vetverbranding van het lichaam. De spierbundels trainen veel zwaarder en nemen bovendien nog extra spiervormende middelen als eiwitshakes. Het is wel belangrijke voldoende eiwitten binnen te krijgen als u veel sport. Je lichaam heeft deze eiwitten nodig om te herstellen en voor de opbouw van spiermassa.

Om een mooi slank en gespierd lichaam te krijgen is het zeker niet nodig om dagelijks aan krachttraining te doen. 3 keer een halfuur per week is al meer dan voldoende. Zeker als u begint met krachttraining zullen de resultaten niet lang op zich laten wachten. Na een week is al duidelijk verschil te zien en te meten. Je spieren hebben minstens 24 tot 48 uur rust nodig na een krachttraining. Het is dus verstandig om cardio en krachttraining met elkaar af te wisselen of verschillende spiergroepen te trainen. Zo krijgen de spieren voldoende tijd om te herstellen.