Is bananenchips gezond?

Het klinkt in elk geval gezond, bananenchips. Fruit is immers gezond. Maar zijn deze chipsvarianten gemaakt van fruit eigenlijk wel zo gezond als de naam doet vermoeden? Kunnen de banaan en de appel worden vervangen door een dagelijkse portie chips? Is het zo gezond als een banaan? Of zo ongezond als chips? Past het binnen dieet?

Gedroogd fruit is niet hetzelfde als bananen- of appelchips. De chips wordt gemaakt van in plakjes gesneden appel of banaan. Deze worden bestrooid met zout om vervolgens te frituren. Daarna wordt de chips gedroogd. Soms wordt de chips op deze manier gegeten, soms wordt er nog een laagje suiker of chocolade overheen gegoten. De chips is in de grotere supermarkt standaard in het assortiment opgenomen. Ook is het vaak verkrijgbaar in buitenlandse winkels!

Voedingswaarde
Bananenchips bevat per 100 gram zo’n 519 calorieën, ongeveer even veel als chips gemaakt van aardappels. Door de bereidingswijze bevat de chips erg veel vet. Daarnaast frituren de meeste mensen op de verkeerde manier waardoor het nog ongezonder wordt. Het merendeel van de chips bestaat uit koolhydraten.

De naam doet misschien anders vermoeden, maar bananenchips is niet gezond. Het is verstandiger te kiezen voor een gezonder tussendoortje. Neem een verse banaan of ander vers fruit.

Waar koop je bananenchips?
Bananenchips kun je ook online kopen, maar ook in de supermarkt.