Recept: pasta met champignons

Pasta is snel en gemakkelijk te maken. Helaas gebruiken veel mensen voor de saus van pasta kant-en-klaar producten. Dat is helemaal niet nodig want een lekkere pastasaus met veel verse groente is snel en gemakkelijk te maken. Met onderstaand recept krijg je direct voldoende groente binnen! Gooi de blikken, potten en zakjes vol conserveringsmiddelen dus vandaag nog de deur uit en probeer deze lekkere pasta eens. Daarna zul je niet anders meer willen.

Ingrediënten voor 2 personen:
-150 gram volkorenpasta
-200 gram crème fraîche
-150 ml water
-1 prei
-2 of 3 uien
-250 gram champignons
-6 teentjes knoflook
-zout en peper
-olijfolie

Bereidingswijze:
1. Snijd de uien in kleine stukken.
2. Snijd de champignons in zowel grote als kleine stukken.
3. Snijd de knoflook klein.
4. Doe de champignons, uien en knoflook met olijfolie in een pan en bak deze tot de uien glazig zijn.
5. Breng de pasta aan de kook.
6. Snijd ondertussen de prei in ringen, maak de ringen zoveel mogelijk los van elkaar.
7. Doe 200 gram crème fraîche bij het champignonmengsel.
8. Voeg ongeveer 150 ml water toe, afhankelijk van hoe dik je de saus wil maken kun je meer of minder water toevoegen.
9. Roer alles goed door en voeg daarna de losse ringen prei toe.
10. Vergeet geen peper en zout toe te voegen!
11. Laat het geheel nog even op laag vuur bakken tot de pasta klaar is.
12. Giet de pasta af en doe de heerlijke saus erover.