Zijn mango’s gezond?

Mango’s zijn een ideale fruitsoort voor in de winter! Daar waar er in de winter toch moeilijk rood en zoet fruit te krijgen is, is het seizoen van de mango juist de winter. Geef je fruitsalade kleur, ook in de winter, met mango! Maar wat zijn de gezondheidsvoordelen van de mango? Wist je dat mango’s bijdragen aan een mooie huid? Ze bevatten bovendien het gelukshormoon tryptofaan, ideaal voor de sombere dagen in de winter! Daarnaast dragen ze bij aan uw seksleven!

Voedingswaarde
Mango’s bevatten per 100 gram ongeveer 60 calorieën. De vrucht bestaat voor meer dan 83% uit water en bevat per 100 gram 1 gram eiwit, 0,3 gram vet en 12,8 gram koolhydraten. De mango is een zeer vezelrijke vrucht met maar liefst 1,5 gram vezel per 100 gram vruchtvlees! Een mango weegt gemiddeld ongeveer 400 gram maar dit kan sterk verschillen per vrucht. De tijd van de mango is van december tot en met april. Het is dus een ideale fruitsoort voor in de winter!

De mango bevat relatief veel calorieën in vergelijking met ander fruit! Het is dan ook aan te raden om vooral veel verschillende soorten fruit met elkaar af te wisselen! Zo krijg je veel verschillende vitamines en mineralen binnen! Mango’s bevatten vitamine A, B1, B2, B6, B11 en veel vitamine C. Daarnaast zijn mango’s rijk aan de mineralen calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink.

Voordelen mango
De mango heeft veel voordelen voor de gezondheid. Mango bevat veel ijzer en vitamine C waardoor het een goede manier is om bloedarmoede te voorkomen. Daarnaast is de mango zeer rijk aan vitamine E, deze vitamine bevordert de hormonen die invloed hebben op je libido!

De vrucht verbetert de stofwisseling en de spijsvertering en draagt bij aan een goede stoelgang. Daarnaast bevat de vrucht veel antioxidanten die de gezondheid sterk bevorderen. Fenol is bijvoorbeeld een werkzame stof tegen kanker. Daarnaast zorgen verschillende stoffen van de mango voor een stressverlagend effect!

Groot voordeel van het eten van mango’s is het effect op de huid! Door het eten van mango’s openen de poriën zich en krijg je een prachtige glanzende huid zonder oneffenheden. Heb je vaak last van puistjes en onzuiverheden? Probeer dan eens een paar dagen te ontbijten met mango en vermijd fastfood. Grote kans dat er verbetering volgt!

Hoe maak je de mango schoon?
De mango is gemakkelijk te schillen met een aardappelschilmesje of een gewoon mesje. Mango’s bevatten een behoorlijk grote pit waardoor het lastig is de vrucht goed te snijden. Het is de kunst om zoveel mogelijk vruchtvlees los te snijden. Dit doe je door de mango langs de pit in 3 delen te snijden. Doordat je hem hebt geschild kun je deze stukken gewoon in kleinere stukken snijden. Het vruchtvlees om de pit heen kun je in kleine stukjes er af snijden of gewoon zo eten!