Gedroogd fruit, gezond of niet?

Gedroogd fruit is een gezond en lekker tussendoortje. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is gedroogd fruit niet slechter dan vers fruit. Het enige verschil van waaruit deze gedachte kan komen is dat gedroogd fruit geen vitamine c bevat. Alle overige vitamines en mineralen zijn echter wel bewaard gebleven, het zit boordevol vitamine B1, vitamine B6, foliumzuur, ijzer, magnesium, koper en kalium. Bovendien is het erg gemakkelijk om mee te nemen en lekker zoet waardoor het de uitstekende vervanging voor een tussendoortje is. Ook voor kinderen.

Voedingsvezels
Gedroogd fruit bevat heel veel voedingsvezels. Deze heeft het lichaam nodig voor een goede spijsvertering en stoelgang. Als u een moeilijke stoelgang heeft zou de oplossing kunnen zijn om dagelijks een handje gedroogd fruit te nuttigen.

Andere voordelen
Naast de positieve effecten op de stoelgang geeft gedroogd fruit ook een positief effect bij de bestrijding van kanker en hart- en vaatziekten. Bestaande kankercellen worden worden gedood en de aanmaak van nieuwe kankercellen wordt geblokkeerd. Daarnaast bevat het veel anti-oxidanten waardoor het cholesterol verbeterd. Ook hebben ze een ontstekingsremmende werking.

Het is een uitstekende vervanging van vers fruit, juist omdat het makkelijk overal mee naar toe kan worden genomen. Gedroogd fruit laat geen afval achter en kan zo worden gegeten. Er is geen mesje nodig om te schillen.

Zoals met alles geldt uiteraard wel dat er niet te veel van gegeten moet worden. De gedroogde vruchten bevatten veel suiker.