Hoepelen: de ideale sport!

Kinderen springtouwen, hoepelen en hinkelen. Alle drie sporten die ook voor volwassenen goed zijn om te doen. Alle drie uitstekende sporten om af te vallen! Springtouwen en hinkelen zijn erg intensief en ook een aanslag op uw gewrichten. Zeker voor personen met een maatje meer is het aan te raden eerst rustig te beginnen met een andere sport. Er is een grote kans dat u als kind nog vrolijk hoepelend de zomer door bracht, de ideale sport om af te vallen!

Met hoepelen verbrand je veel calorieën, ongeveer 100 calorieën per 10 minuten. Dat is vergelijkbaar met een sport als joggen. Het enige wat je er voor nodig hebt is een hoepel. Let bij de aanschaf van een hoepel wel even op de maat en het gewicht. Om te gaan hoepelen met een kinderhoepel is niet echt verstandig, dit is juist moeilijker. Hoepelen met een hoepel met een grotere diameter is makkelijker en langer vol te houden. Koop daarom een hoepel die is bedoeld voor volwassenen. Een goede hoepel vindt u al voor rond de €10,-.

Een ander voordeel van hoepelen is dat men de deur niet uit hoeft. Je kunt simpelweg het favoriete programma op de televisie aanzetten tijdens het hoepelen en de tijd vliegt voorbij. Hoepelen is net als fietsen, je verleert het niet. Grote kans dus dat je heel goed kunt hoepelen als je dat vroeger als kind veel hebt gedaan! En anders is er geen man over boord, hoepelen kun je ook heel goed leren.

Waar is het goed voor?
Zoals gezegd verbrand je met hoepelen ontzettend veel calorieën. Maar liefst 600 per uur! Dat is uiteraard ideaal als je af wilt vallen. Bovendien worden ook de buik- en beenspieren goed getraind. Dit komt door de lichte buiging van de benen tijdens het hoepelen en de beweging die je moet maken om de hoepel draaiende te houden. Wanneer u dagelijks hoepelt, zal het niet lang duren voordat u een prachtige wespentaille heeft ontwikkeld.

Hoe beginnen?
In het begin is het even wennen, het is daarom ook aan te raden niet gelijk te beginnen met een uur hoepelen. Na een aantal maanden of zelfs weken zul je merken dat je een uur hoepelen wel gemakkelijk kunt volhouden. In het begin is het echter verstandig rustig op te bouwen. Met hoepelen gebruik je je buikspieren en beenspieren het meest. Let er op dat je licht door je knieën gebogen staat om blessures te voorkomen. In het begin zal de hoepel waarschijnlijk ook vaak naar beneden vallen, ook het oprapen is een kniebuiging die per definitie goed is voor billen en benen. Het beste kan men de eerste dagen maximaal 10 minuten per dag hoepelen. Als je direct begint met lange tijden hoepelen is er een grote kans dat blauwe plekken ontstaan rond de middel. Dit gaat uiteraard vanzelf over maar fijn is anders.

Een halfuur hoepelen per dag verbrand zo’n 300 calorieën en je krijgt dus een mooie taille en mooie been- en bilspieren. Hoepelen loont de moeite. Leer je zelf aan tijdens je dagelijkse soap een halfuurtje te hoepelen en u zult merken dat u kilo’s en centimeters verliest!

Wat is een goede hoepel?
Het is belangrijk dat je een goede hoepel hebt. Bij een te grote hoepel is het gemakkelijk om de hoepel in de lucht te houden, dit verbrand wel minder calorieën. Bij een te kleine hoepel is het moeilijk om de hoepel niet op de grond te laten vallen, dit verbrand wel meer calorieën. Kijk goed rond voordat je ergens een hoepel koopt. Zorg ervoor dat je een hoepel koopt die geschikt is voor volwassenen, de juiste maat heeft en bovendien het juiste gewicht heeft.