Recept: bananenpannenkoekjes

Pannenkoeken zijn niet het meest gezonde ontbijtje dat er is. Zeker de kant en klaar variant uit de winkel laat veel te wensen over. Gelukkig kan je zelf gemakkelijk heerlijke en bovenal gezonde pannenkoeken maken met dit recept. Gezond voor iedereen! Mede door de eiwitten is het ook een goed ontbijt voor sporters!

Ingrediënten voor 2 personen:
4 eiwitten
2 bananen, het liefst rijp
olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:
1. Scheid van de 4 eieren het eiwit van het eigeel.
2. Prak de bananen door de mix.
3. Voeg eventueel de honing/chocolade/kaneel toe.
4. Verwarm in een koekenpan een scheutje olie.
5. Giet per keer een kwart van het beslag in de pan.
6. Bak de pannenkoeken tot ze aan beiden kanten mooi bruin zijn.
7. Serveer, bijvoorbeeld met vers fruit.

Tip:
Door kaneel of honing toe te voegen smaken de pannenkoekjes nog lekkerder! Ook heerlijk te combineren met vers fruit, of een stuk ongezonder: chocoladepasta.

Lees ook:

3 gedachten over “Recept: bananenpannenkoekjes

  1. De pannenkoekjes worden nog lekkerder als je een kopje havermout door het beslag doet! Ook fijn voor de vezels en een lang ‘gevuld’ gevoel 😉

  2. De eiwitten moeten gescheiden worden, maar wat doe je daar daarna mee? Prak je de bananen door het wit of door de eidooier?

Reacties zijn gesloten.