Verbrand meer vet met een eiwitrijk dieet!

Uit een studie van de universiteit van Maastricht is gebleken dat afvallen door middel van cardiotraining sneller gaat wanneer je een dieet volgt dat rijk is aan eiwit. Dit komt omdat de proefpersonen na een eiwitrijk dieet van 3 maanden meer vet verbranden tijdens de training.

Het onderzoek
De groep proefpersonen bestond uit personen met een gemiddeld BMI van 22 en een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. De ene groep kreeg 3 maanden lang een dieet met extra eiwitten. De controlegroep kreeg geen extra eiwitten. Verder waren er geen veranderingen in het dieet.

Aan de start van het dieet moesten alle proefpersonen fietsen zonder dat zij hadden ontbeten. Daarbij moesten de proefpersonen steeds harder trappen en werd gekeken hoeveel vet de proefpersonen verbruikten tijdens de cardiotraining. Na 3 maanden een eiwitrijk dieet gevolgd te hebben werd deze test herhaald. Daaruit bleek dat de een eiwitrijk dieet een hogere vetverbranding tot gevolg heeft.

Personen met een eiwitrijk dieet verbranden dus meer vet tijdens hun training. Testen van de universiteit van Maastricht stelden vast dat deze groep niet fitter was dan de controlegroep zonder eiwitrijk dieet. De extra verbranding van vet was dus puur een gevolg van een dieet met extra eiwitten. Beide groepen waren niet extra gaan trainen gedurende de 3 maanden.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de hoogte van vetverbranding op zijn hoogst was wanneer wordt getraind op een niveau dat 51% van het totale uithoudingsvermogen (VO2max) is.

Uit dit onderzoek blijkt nog eens dat afvallen beter gaat met een eiwitrijk dieet! Zorg dus dat je voldoende eiwitten eet!