Deze (vloeibare) voeding maakt je slank

Voeding dat veel vocht bevat maakt je slank, dat blijkt uit onderzoek van Japanse epidemiologen in samenwerking met de Universiteit van Tokyo. Wil je dus afvallen? Lees dan dit onderzoek en eet vooral veel vloeibare en vochtrijke voeding!

Het onderzoek
Het onderzoek bestond ui 1136 vrouwen in de leeftijd van 18 tot en met 22 jaar. Van de vrouwen werd de BMI en de buikomvang gemeten. Vervolgens hebben de onderzoekers het dieet van elke vrouw in kaart gebracht. Aan de hand van de voedingslijsten die de vrouwen overhandigden werd bepaald hoeveel vocht de vrouwen met de voeding binnen kregen.

De 1136 werden verdeeld over 5 groepen. In de eerste groep zat de 20% vrouwen die de meeste vocht binnen kregen, in de vijfde groep juist de 20% vrouwen die de minste vocht binnen kregen door middel van voeding. Vervolgens werd de BMI en omvang van de verschillende groepen vergeleken.

Resultaat
Om uit te sluiten dat het verschil niet werd veroorzaakt doordat de ene groep meer dronk werd de inname van gewone dranken ook gemeten. De conclusie is tegenovergesteld. De groep vrouwen die de meeste water dronken hadden juist een hoger BMI dan de vrouwen die de minste water dronken. Dat geldt ook voor de omvang.

Conclusie
Het onderzoekt toont dus duidelijk aan dat een dieet met voeding dat rijk is aan vocht je slank maakt. Een dieet dat weinig vochtrijke voeding bevat maakt juist dat je zwaarder bent in gewicht.

Welke voeding?
Voeding dat rijk is aan vocht zijn fruit, groente, yoghurt, kwark en vis.

Wat verklaart deze uitkomst?
Vochtrijke voeding maakt dus slank. Daar zijn een aantal simpele verklaringen voor te vinden. Zo bevat vochtrijke voeding over het algemeen minder koolhydraten en meer eiwitten. Ook is vochtrijke voeding als fruit, groente en yoghurt natuurlijk gewoon gezond. Voeding dat geen hoog vochtgehalte heeft is vaker ongezond, denk daarbij aan chips en koek.

Wil je afvallen? Dan is het dus zeer verstandig om veel vochtrijke voeding te eten!