Zo laat je je partner weten dat het tijd is om de overtollige kilo’s te bestrijden!

Veel mensen zouden hun partner het liefste wat slanker zien. Toch is het erg moeilijk om tegen je partner te zeggen dat hij of zij af moet vallen. Met deze tips zorg je ervoor dat je partner af gaat vallen zonder deze te kwetsen.

Wees duidelijk
Het is helemaal niet slecht om eerlijk te zijn. Zeg gewoon tegen je partner dat je vindt dat hij of zij wat gewicht zou moeten verliezen en wat meer op de gezondheid zou moeten letten. Eerlijkheid in een relatie is belangrijk. Je zou alles samen moeten kunnen bespreken. Ook dit.

Wanneer je partner het vraagt, moet je dan ook niet liegen. Wees eerlijk, ook al is de waarheid hard. Vaak weet je partner zelf ook wel dat hij of zij wat te zwaar is.

Breng het goed
Zeg niet ‘Schat, je bent te dik’ maar ‘Schat, ik denk dat het voor onze gezondheid beter is om gezonder te eten en wat meer te sporten’. Zo leg je de nadruk niet op het feit dat je partner te dik is en jij dat niet mooi vindt. En meer op het feit dat afvallen, gezond eten en bewegen nu eenmaal veel gezonder is. Je wil tenslotte dat je partner nog jarenlang gezond mee gaat zodat jullie nog zo lang mogelijk samen kunnen blijven.

Koop geen junkfood
Partners hebben een grote invloed op elkaars levensstijl. De gewoontes worden vaak overgenomen en vaak heeft men hetzelfde eetpatroon. Koop dus geen snoep, koek en junkfood meer. Als het niet in huis is, kan het ook niet worden gegeten. Zorg dus dat je zelf gezond bent. Kook gezond, zorg voor gezonde tussendoortjes en zorg dat je zelf sport!

Ga samen sporten
Samen sporten is niet alleen gezond maar ook goed voor de relatie. Ga samen naar de sportschool of ga samen veel wandelen of fietsen. Zoek een sport die jullie beiden leuk vinden.

Informeer
Vraag aan je partner hoe zijn of haar dag was. Hoe de lunch was en wat hij of zij heeft gegeten. Vraag ook naar het gewicht van je partner. Zo weet je of het de goede kant op gaat.