Waar moet je op letten bij het kopen van een fitnessapparaat?

Thuis sporten wordt steeds populairder. Niet gek, want thuis sporten kan heel erg effectief zijn en is bovendien gemakkelijk in een dagelijks schema in te passen. Door een fitnessapparaat te gebruiken tijdens een goede film of je favoriete soap gaat de tijd namelijk ook nog eens veel sneller. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een fitnessapparaat? Lees hier een aantal tips!

Kies wat bij je past
Veel geld uitgeven aan een product dat uiteindelijk op zolder beland is erg zonde. Zorg er daarom voor dat je een fitnessapparaat of programma kiest dat je echt leuk vindt. Het is verstandig om dingen eerst even te proberen voordat je het koopt. Een loopband of een crosstrainer kan namelijk nogal prijzig zijn. Dat is niet erg wanneer je zo’n apparaat elke dag gebruikt, maar wel als deze staat weg te stoffen op zolder. Denk dus eerst goed na voor de aanschaf en probeer deze zo mogelijk ook uit, bijvoorbeeld in de sportschool of bij bekenden.

Koop het bij een betrouwbare webshop
Koop geen producten bij een webshop die je niet vertrouwt. Lees ervaringen van klanten en kijk of de webshop een keurmerk heeft.

Let op de garantietermijn
Een fitnessapparaat hoort gemakkelijk een aantal jaren mee te gaan. Bekende merken geven garantie op hun producten. Zorg er dus voor dat je een product koopt waar minimaal twee jaar garantie op zit. Zo weet u zeker dat u een vervangend apparaat krijgt mocht deze kapot gaan.

Let op de prijs
Er zit veel verschil in de prijs van fitnessapparaten. Wanneer je voor de eerste keer een apparaat koopt is het zeker verstandig om niet gelijk het duurste apparaat te kiezen. Een hoge prijs wil niet altijd zeggen dat er sprake is van goede kwaliteit. Ook hier geldt dat het lezen van reviews de keuze kan vergemakkelijken.

Denk hierbij ook aan de prijs voor het afleveren van producten. Het kan tenslotte een groot en zwaar apparaat zijn dat vervoerd moet worden. Daarbij is een thuislevering natuurlijk ideaal maar bij sommige webwinkels ligt de prijs voor het bezorgen belachelijk hoog waardoor het goedkoper is om het gewenste apparaat bij een andere webwinkel te bestellen.

Grootte
Wanneer je een apparaat koopt om thuis op te gaan sporten is het verstandig om van te voren na te denken over waar je deze zult neerzetten. Kan het apparaat worden ingeklapt? Of gemakkelijk ergens worden opgeborgen? Zo niet, dan moet je wel de ruimte hebben in huis. Er zijn overigens vele kleine fitnessartikelen te koop die een uitstekende work-out bieden. Bij sommige sportprogramma’s (zoals Insanity) is het enige wat nodig is een dvd en een kleine ruimte.