Voorkom aankomen door feestdagen

Met feestdagen zoals sinterklaas, kerst en Oud en Nieuw neemt voeding een centrale rol in. Daarbij is er weinig tijd over om te sporten. Met deze tips zorg je ervoor dat je geen extra kilo’s aankomt en toch kan genieten van de feestdagen.

Gebruik het niet als excuus
Wees eerlijk tegenover jezelf. Gebruik je een feestdag slechts als excuus om veel en ongezond te eten omdat dit normaal gesproken niet mag van jezelf? Zo ja, doe dit niet, je mag best wat extra’s. En je mag best genieten van de mooie dagen, maar het is zonde om je dieet te vergooien voor een volgepropt gevoel. Maak gezonde keuzes met je verstand.

Gezond alternatief
Naast alle lekkernijen is het helemaal niet verkeerd om ook een gezond alternatief aan te bieden. Groente en fruit kunnen ontzettend lekker zijn. Zet bijvoorbeeld guacamole op tafel. Of stukjes paprika en wortel.

Goede nachtrust
Een goede nachtrust is belangrijk. Ook tijdens de feestdagen. Zorg dus dat je ongeveer acht uur per nacht slaapt.

Rustig aan met alcohol
Twee of drie glazen alcohol is voldoende voor een leuk feest. Met meer alcohol zul je vermoedelijk alleen maar ziek worden en niet optimaal van de feestdagen kunnen genieten.

Probeer te sporten
Tijdens de feestdagen is er vaak meer vrije tijd. Besteed deze ook door te gaan sporten. Tussen de feestbrunch en het feestdiner is er genoeg tijd om te sporten. Ook kan je bijvoorbeeld met de hele familie een wandeling maken of ervoor kiezen om een spel te spelen waarvan beweging een onderdeel is.