Review: Soehnle Body Balance Active Shape Analyseweegschaal

Eerder schreef DieetVandaag over de zin en onzin van analyseweegschalen. We hebben nu ook een analyseweegschaal voor thuisgebruik getest. Daarbij is gekozen voor de Soehnle Body Balance Active Shape. In dit artikel wordt de werking van deze weegschaal getest.

De weegschaal werd bezorgd in een mooie goede doos met voldoende verpakkingsmateriaal. Vervolgens was hij vrijwel direct klaar voor gebruik als ‘normale’ weegschaal. Wanneer je het plastic bij de batterijen verwijdert, kun je je direct wegen. Maar daarover gaat deze review natuurlijk niet. Het gaat over het gebruik van de weegschaal voor de lichaamsanalyse.

Kenmerken van deze weegschaal:
-spier- vet- en vochtpercentage
-lichaamsanalyse
-mooi uiterlijk
-gewicht tot 0,1 kilo nauwkeurig
-invoering van activiteitsgraad
-geheugen voor acht personen
-automatische herkenning van acht personen
-gaat automatisch aan en uit

Het invoeren van de gegevens
Er wordt veel geklaagd over de invoering van gegevens. Bij veel analyseweegschalen is dit lastig. Bij deze Soehnle is dit echter zeer gemakkelijk. Je lengte, leeftijd, geslacht en activiteitenniveau zijn binnen één minuut ingevoerd. Daarbij wordt bovendien een zeer handige gebruiksaanwijzing in het Nederlands geleverd. Het is belangrijk om na de invoering meteen op de weegschaal te gaan staan voor een lichaamsanalyse. De weegschaal herkent de persoon daarna namelijk meteen aan de hand van de ingevoerde gegevens en de uitgevoerde lichaamsanalyse. Als je er op gaat staan heb je heel snel de lichaamsanalyse!

Voordeel van deze weegschaal is ook dat deze direct aangeeft of de lichaamsanalyse binnen de normale waarden valt. Zo kun je direct zien of je vocht-, spier- of vetpercentage gezond is, of juist te hoog of te laag.

Wij hebben acht mensen zowel gemeten via de professionele analyseweegschaal van de sportschool als via deze weegschaal voor thuisgebruik. Daarbij kwamen de resultaten redelijk goed overeen. Er waren slechts kleine afwijkingen te bespeuren. De weegschaal is naar onze mening dus redelijk betrouwbaar.