Plan van aanpak om daadwerkelijk af te vallen

Afvallen staat voor veel mensen op de wensenlijst. Toch is het voor veel mensen moeilijk om ook daadwerkelijk gewicht te verliezen. Verleidingen liggen constant op de loer en het is moeilijk om de tijd te vinden om gezond te eten en te bewegen! Maar met dit plan van aanpak ben je klaar om je afvalrace te beginnen! Of je nu 5 kilo, 10 kilo, 15 kilo of nog meer gewicht wilt verliezen. Met dit plan van aanpak maak je in elk geval de juiste start.

Begin vandaag
Maar waarom zou je wachten tot morgen? Hoe sneller je begint met afvallen, hoe sneller je daar de vruchten van zult plukken. Je hebt nog jaren voor je welke je in goede gezondheid en met een mooi lichaam kunt doorbrengen. En hoe sneller je begint, hoe eerder je je doel hebt bereikt. Begin dus vandaag nog!

Wanneer je pas morgen of volgende week wilt beginnen, stel dan je prioriteiten bij! Wanneer je met een dergelijke instelling begint, is de kans vrij klein dat je ook werkelijk zult slagen. Je moet jezelf afvragen of je werkelijk voor het afvallen wilt gaan. Niets staat je in de weg, behalve jijzelf.

Ruim je keuken op
Het is een grote hulp wanneer je niet omringt bent door verleidingen. Zorg er dus voor dat de keukenkastjes, de koelkast en de vriezer gevuld zijn met gezonde voeding. Verzamel alle kant-en-klaar producten, junkfood, voeding waar suiker in zit en alles wat ongezond is en gooi deze weg of breng het naar de voedselbank. Haal daarvoor in de plaats lekkere en gezonde producten in huis. Fruit is bijvoorbeeld heerlijk zoet en een prima remedie voor je zoete trek!

Vertel het!
Houd je dieet niet geheim. Vertel aan iedereen die je iets te eten aanbiedt dat je niet wilt, omdat je op dieet bent. Dan is het makkelijker om in gezelschap nee te zeggen en bovendien is het ook nog eens een goede motivatie dat het je lukt!

Vraag ook je partner je te steunen. Het merendeel van de maaltijden en de tijd deel je natuurlijk met je partner. Het is belangrijk dat hij of zij ook weet van je strijd tegen de kilo’s en je daarin zoveel mogelijk kan steunen.

Eet pure voeding
Het grootste deel van je menu moet bestaan uit producten zoals groente, fruit, rijst, noten, zaden, eiwitrijke producten en volkoren granen. Je hoeft geen calorieën te tellen, eet wanneer je honger hebt en luister naar je lichaam. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet meer goed weet of je nu wel of geen honger hebt. Dit zul je vanzelf weer leren.

Als je dit erg moeilijk vindt, bekijk dan eens goede voedingslijstjes en volg deze gedurende een aantal dagen. Eet niet meer dan je lichaam verbruikt. Bereken je dagelijkse energiebehoefte en eet 400 calorieën minder dan deze behoefte.

Drink veel
Drinken helpt bij het krijgen van een vol gevoel en bij het afvoeren van afvalstoffen door het lichaam. Dat is extra belangrijk wanneer je je levenswijze drastisch omgooit. Drink dus minimaal 2 liter water of thee per dag.

Zoek afleiding
Blijf bezig gedurende de dag. Wanneer je je verveelt is er een grote kans dat je toch wat gaat eten.

Sport
Zoek een sport die je leuk vindt en die je voor een langere tijd kan doen. Zet je wekker en sport aan het begin van de dag! Je zult vanzelf merken dat je snel in dit ritme komt en je gedurende de rest van de dag lekker en fit voelt. Voor veel mensen is in de ochtend sporten bovendien een motivatie om de rest van de dag ook gezond te eten! Anders is het sporten immers niet zo nuttig! Samen sporten kan ook helpen!