Sport ongemerkt!

Sporten is gezond. Toch is het vaak moeilijk om er de tijd voor te vinden. Gelukkig zijn er heel veel manieren waarop je ongemerkt toch meer sport dan je denkt! En daarvoor heb je eigenlijk helemaal niets nodig!

Maak schoon
Met schoonmaken verbrand je meer calorieën dan je denkt! En wie houdt er nou niet van een fijn en opgeruimd huis?! Het huishouden is een ideale manier om veel calorieën te verbranden. Stofzuigen, strijken, de badkamer goed schrobben, de vloer dweilen, het bed verschonen, de was ophangen, de ramen zemen, het kost allemaal flink wat inspanning en je verbrandt er gemakkelijk veel calorieën mee. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld het schoonmaken van je auto. Wees niet lui en ontwijk de wasstraat! Ga lekker in het zonnetje met een emmer sop en een spons naar buiten om de auto te wassen!

Tuinier
Het onderhouden van de tuin kan ook een flink aantal calorieën verbranden. Onkruid wieden, water geven, het plaatsen van nieuwe planten, allemaal voorbeelden van activiteiten waarmee je op een leuke manier in beweging bent en calorieën verbrandt.

Vermijd de auto
Neem voor korte afstanden de fiets, of ga wandelen. En vermijd de roltrap en lift als het maar even kan! Zo blijf je lekker fit! Voordeel is dat je dan vaak in etappes beweegt. Zo heb je niet door hoeveel je eigenlijk aan het bewegen bent.

Huisdier
Ook een huisdier kan ervoor zorgen dat je meer gaat bewegen. Een hond is daar natuurlijk een goed voorbeeld van, doordat je dan gedwongen moet wandelen. Maar ook paardrijden is een zeer goed sport! Een paard is natuurlijk niet echt een huisdier, maar er is ongetwijfeld een manege in de buurt waar jij een paard van iemand mag verzorgen.