Wat zijn vetbinders en hoe werken ze?

Het verliezen van gewicht is moeilijk. Tegenwoordig zijn er heel erg veel supplementen en zelfs medicijnen. Vetbinders zijn daar een voorbeeld van. De meest bekende is XLS-medical. Vaak wordt de werking van een vetbinder gecombineerd met andere stoffen die ook een werking hebben op het lichaam. Bijvoorbeeld eetlustremmende kruiden of koolhydraatblokkers.

Wat is een vetbinder?
Een vetbinder is, zoals de naam het al zegt, een stof die vet aan zich bindt. Dit houdt in dat het vet uit het eten wordt opgenomen. Simpel gezegd, de vetbinder verlaat het lichaam weer door middel van de ontlasting, inclusief het vet wat deze aan zich heeft gebonden. De werkzame stof die het vetverbindende effect bewerkstelligd is litramine.

Gebruik
Een vetbinder kan je in principe bij elke maaltijd nemen. Een deel van het vet wat je dan binnen krijgt via je voeding, zal niet worden opgenomen door het lichaam. Hoe vetter de maaltijd, hoe meer vet het lichaam via de ontlasting zal verlaten.

Vetbinders en afvallen
Omdat een vetbinder ervoor zorgt dat een deel van het vet niet wordt opgenomen is het gevolg automatisch dat je minder calorieën binnen krijgt en daardoor dus makkelijker kunt afvallen. Een persoon die heel vel eet zal met een vetbinder ook gemakkelijker gewicht verliezen dan een persoon die eigenlijk helemaal niet vet eet.

Het kan echter ook zo zijn dat je onbewust meer gaat eten van andere dingen. De calorieën uit eiwitten en koolhydraten worden natuurlijk nog wel opgenomen. Er is een kans dat je lichaam zal vragen om andere voeding.

Bijwerkingen vetbinder
Door het nemen van een vetbinder kan je last krijgen van diarree. Wanneer je een slechte stoelgang hebt, kan de stoelgang verbeteren. Wanneer je al een goede stoelgang hebt kan je last krijgen van diarree. Je zult zelf merken dat wanneer je veel vet eet, je meer last zult hebben van diarree.

Heb jij weleens een vetbinder geprobeerd? Ben je afgevallen met behulp van vetbinders? Laat het hieronder weten in een reactie!