Kan je 5 kilo afvallen in 1 week?

Veel mensen willen graag zo snel mogelijk veel gewicht verliezen. Vaak wordt dan ook gevraagd of het mogelijk is om binnen een week vijf kilo af te vallen. En als dit mogelijk is, hoe doe je dit dan? Hoe verlies je vijf kilo in een week?

Het is mogelijk om vijf kilo af te vallen binnen een week. Je moet dan alleen wel beseffen dat je niet vijf kilo vet verliest. Een groot deel van het gewicht dat je verliest met een streng dieet bestaat uit vocht. Daarnaast kan er ook nog spiermassa verloren gaan. Maar mogelijk is het zeker. Om vijf kilo vet te verliezen zul je echter 35.000 calorieën minder moeten eten dan je verbruikt. Dat is binnen een week niet haalbaar. Dat zou namelijk betekenen dat je niets eet op een dag en toch ongeveer 3000 calorieën moet verbranden door te sporten. En dat zeven dagen lang. Dat is beslist niet gezond. Maar doordat je ook vocht en spiermassa verliest, kan het mogelijk zijn om vijf kilo in een week af te vallen.

Natuurlijk is dit mede afhankelijk van je huidige gewicht en lengte. Iemand met veel overgewicht kan redelijk gemakkelijk in een week vijf kilo afvallen. Voor iemand met een gezond gewicht is dit al een stuk moeilijker. Voor een persoon met ondergewicht is het vaak onmogelijk.

Daarnaast is het ook belangrijk om te beseffen dat vijf kilo afvallen in een week absoluut niet gezond is. Het gewicht is er natuurlijk ook niet in een week aangekomen. Het is verstandiger om het gewicht op een gezonde manier, geleidelijk te verliezen. Onderzoek toont bovendien aan dat de kans op blijvend gewichtsverlies dan veel groter is. Als je heel weinig eet kan je lichaam in spaarstand gaan, dan wordt afvallen nog moeilijker.

Maar mocht je vijf kilo in een week willen afvallen, dan is dit mogelijk. Simpelweg door vrijwel niets te eten gedurende de week en wel veel te drinken en te bewegen. Een voorbeeld waarmee je vijf kilo zou kunnen afvallen is om slechts 1 maaltijd per dag te eten. Eet bijvoorbeeld alleen een ontbijt, of juist alleen een diner en de rest van de dag niks. Ook kan je ervoor kiezen om te gaan vasten. Uiteindelijk zul je alleen weten of je vijf kilo kan verliezen binnen een week door dit zelf te proberen. Voor de ene persoon kan het mogelijk zijn, voor de ander niet.