Maak je eigen ijs!

Dieettip voor deze zomer is het maken van je eigen ijs! Dit is heel makkelijk en bovendien ook nog hartstikke gezond. Ingrediënten zijn simpelweg fruit, honing en melkproducten zoals slagroom of yoghurt.

Meest gezonde ijs
Het meest gezonde ijs dat er bestaat is het maken van je eigen ijs van fruit. Je doet simpelweg fruit in de blender. Vervolgens doe je het fruit in een ijsvormpje en vries je het in! Heerlijk en gezond! Afhankelijk van wat voor ijs je lekker vindt kan je meer of minder water toevoegen.

Roomijs
Een mix van slagroom, honing en melk is ook erg lekker. Mix dit simpelweg, doe het in een ijsvormpje en vries het in! Zo krijg je heerlijk roomijs zonder suiker. Honing is voldoende om het zoet te maken. Wil je geen honing gebruiken, dan kan je bijvoorbeeld ook fruit gebruiken!

Iets minder gezond
Zelf iets minder gezond ijs maken kan natuurlijk ook. Neem voor elke 100 gram nutella of andere chocolade pasta 1 rijpe banaan. Meng deze weer in de blender en vries deze vervolgens in. Je hebt na een paar uur een heerlijk ijsje! Niet erg gezond, maar wel lekker!