20 simpele en effectieve dieettips (1)

20 simpele maar effectieve dieettips die je zullen helpen om gewicht te verliezen. DieetVandaag heeft 20 goede tips op een rijtje gezet die gemakkelijk in de praktijk te brengen zijn.

1. Houd een overzicht bij van wat je eet. Dit helpt je om bewust te worden van wat je in je mond stopt en hoeveel je onbewust eet.

2. Houd je gewicht bij. Ga minimaal twee keer per week op hetzelfde tijdstip, bijvoorbeeld na het opstaan, op de weegschaal staan. Het beste is als je je gewicht ook nog eens noteert.

3. Begin de dag met een goed ontbijt.

4. Sla geen maaltijden over. Maaltijden overslaan zorgt er voor dat je tussendoor gaat snacken.

5. Doe aan krachttraining. Spieren verbranden meer calorieën dan vet. Je zult dus automatisch een hoger calorieverbruik krijgen en zo afvallen.

6. Eet elke dag minstens twee stuks fruit en 200 gram groenten.

7. Eet eiwitrijke voeding. Veel onderzoeken hebben al uitgewezen dat eiwitrijke voeding het gewichtsverlies bevordert.

8. Vermijd alcohol. In alcohol zitten veel calorieën en veel mensen hebben de neiging om meer te eten onder invloed van alcohol.

9. Poets je tanden vroeg op de avond, bijvoorbeeld om 21:00 uur. Zo kan je vermijden dat je in de avond gaat snacken.

10. Gebruik een klein bord. Je eet dan automatisch minder.

11. Eet altijd aan tafel. Dek de tafel met bestek en een bord en ga altijd rustig zitten aan tafel.

12. Eet langzaam. Kauw elke hap goed. Goede kauwen bevordert de vertering.

13. Probeer om minstens drie keer per week eieren te eten. Eieren bevatten veel eiwitten en geven een lang verzadigd gevoel.

14. Vermijd kant en klaar maaltijden. Hier zitten veel te veel suikers en toevoegingen in. Een kant en klaar maaltijd bevat bovendien veel meer calorieën dan een vers klaar gemaakt maaltijd.

15. Zorg dat je eten er lekker uit zit. Het oog wil ook wat.

16. Maak voordat je boodschappen gaat doen een lijstje met wat je nodig hebt. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel koopt.

17. Houd niet alleen je gewicht, maar juist je omtrekken bij. Meet de omtrek van je benen en taille. Zo kun je goed bijhouden of je centimeters verliest. Dat is immers belangrijker dan het verliezen van gewicht.

18. Wees matig met saus. Saus is een echte dikmaker en maakt van een gezonde maaltijd een ongezonde maaltijd. Neem dus niet te veel saus.

19. Eet vis. Vis bevat weinig calorieën en veel goede voedingsstoffen. Vis bevat veel eiwit en veel gezonde vetten. Eet dus regelmatig vis bij de lunch of het diner.

20. Zorg voor je eigen voeding. Het is vaak moeilijk op bijvoorbeeld op werk of bij een dagje uit de gezonde keuze te maken. Wanneer je je eigen producten meeneemt is het des te makkelijker om dit ook op te eten in plaats van onderweg of op werk iets ongezonds te kopen.