Voeding die helpt bij het afvallen

Natuurlijk helpt een goede voeding met veel vezels, groente en fruit bij het afvallen. Alles wat men consumeert moet worden verteert door het lichaam en sommige voedingsmiddelen zijn moeilijker te verteren dan andere. Er zijn zelfs voedingsmiddelen die het lichaam meer energie kosten tijdens de vertering dan de hoeveelheid energie die het voedingsmiddel bevat. Dit noemt men wel vetverbrandende voeding of voeding met negatieve calorieën. Hierdoor verhoogt je stofwisseling en gaat je lichaam sneller over op het verbranden van vet. Maar welke voedingsmiddelen zijn dit?

Of negatieve calorieën bestaan is nog maar de vraag. Het voedingscentrum stelt dat negatieve calorieën een fabel zijn. Er is energie nodig om voeding te verteren, maar nooit zoveel dat dit opweegt tegen de calorieën die de voeding bevat. Of dit nu waar is of niet, gelukkig zijn er in elk geval wel veel gezonde voedingsmiddelen die helpen bij het afvallen.

Water verbrand calorieën doordat het zelf geen calorieën bevat en het lichaam wel calorieën moet verbranden om weer op temperatuur te komen. Naast alle andere voordelen van water, zoals het afvoeren van afvalstoffen, is dit dus een extra voordeel tijdens het afvallen.

Bonen zijn erg gezond, zitten vol met vezels en zorgen lang voor een verzadigd gevoel. Bovendien voorkomen ze een sterke stijging in de bloedsuikerspiegel.

Fruit waarvan men beweert dat het negatieve calorieën bevat: appels, bosbessen, cranberries, grapefruit, papaya’s, ananas, pruimen, aardbeien, mandarijnen en frambozen. Of het waar is, is onduidelijk, maar gezond is het in elk geval.

Datzelfde geldt voor de groente die negatieve calorieën zouden bevatten: onder andere aubergine, andijvie, asperges, bieten, bleekselderij, bloemkool, broccoli, courgette, komkommer, tomaat, sperziebonen, sla, koolrabi en wortels.