Zo hoor je noten te bewaren!

Noten zijn zeer gezond en hebben tal van gezondheidsvoordelen. Wel bevatten ze veel calorieën en (gezonde) vetten waardoor het zeker verstandig is om er niet te veel van te eten. Veel mensen bewaren noten echter niet op de goede manier. Daardoor gaat de kwaliteit van noten sterk achteruit. Maar hoe moet je noten eigenlijk bewaren? Hoe zorg je dat de smaak van noten niet verloren gaat?

Na bereiding is het allereerst belangrijk dat je de noten goed laat afkoelen. Het is dus eigenlijk niet goed om vers bereide noten direct van de markt in een zakje mee naar huis te nemen. De noten worden dan vaak minder knapperig en wat zachter. Dit komt de noot niet ten goede. Koop je wel verse net bereide noten? Spreid de noten dan bij thuiskomst meteen uit zodat ze goed kunnen afkoelen.

Veel mensen bewaren noten gewoon op tafel of in de kast. Maar dit is niet de beste manier om noten te bewaren. Noten moeten in een afgesloten verpakking in de koelkast bewaard worden. Het liefst in een papieren zak die goed dicht zit of een plastic of glazen afgesloten doos. Simpel!

Het is bovendien ook nog eens goed voor je dieet. Want als er een bakje met noten continue op tafel staat is het moeilijk hier gedurende de dag niet van te eten. Wanneer je naar de koelkast moet lopen om de noten te pakken ligt de drempel wat hoger en zul je waarschijnlijk minder noten eten.

Wist je dat je noten ook in de vriezer kunt bewaren! De noten zijn dan lang houdbaar. Bovendien kun je de noten vrij snel eten wanneer ze uit de vriezer komen. Behalve dat ze koud zijn, zijn ze verder niet veel harder dan noten die niet uit de vriezer komen.