Zo zorg je ervoor dat je naar de sportschool gaat!

Er is eigenlijk maar 1 manier waarmee je ervoor zorgt dat je daadwerkelijk naar de sportschool gaat: plannen. Zet je afspraak met de sportschool in je agenda. Plan op dat tijdstip ook geen andere afspraken. Je afspraak met de sportschool is net zo hard als je werkafspraak met een collega. Door bijvoorbeeld de groepslessen in je agenda. Zo weet je altijd wanneer je les is en zul je hem niet vergeten.

Het mooie aan plannen is ook dat het een gewoonte wordt. Op den duur kom je dezelfde mensen tegen wanneer je gaat sporten. Dit stimuleert ook om daadwerkelijk te gaan. Anders word je tenslotte gemist. Je leert mensen kennen en dit blijft een sociale stimulans om te gaan. Kom je een week niet op maandag, terwijl je er normaal altijd bij bent op maandag, dan zal ongetwijfeld iemand een week later vragen waar je was.

Waar het dus eigenlijk in essentie om draait, is dat sporten een prioriteit wordt. Sporten is net zo belangrijk als avondeten en boodschappen doen. Het moet nu eenmaal gebeuren. Zorg ervoor dat je instelling verandert en dat je op deze manier tegen het sporten aan gaat kijken, en je zult er zeker profijt van hebben.

Tip:
In dit tijdperk kan je gemakkelijk een herinnering laten afgaan voor je afspraken. Het is een goed idee om jezelf 1 uur voordat je naar de sportschool moet, te laten waarschuwen door het alarm op je telefoon. Zo weet je zeker dat je het niet vergeet en je bovendien niet te laat komt.