Wat maakt knoflook zo gezond?

Knoflook is een heerlijke groente die eigenlijk elke dag zou moeten worden gegeten. Het is gezond en ook nog een ideale smaakmaker! Het is vrijwel bij iedereen wel bekend dat knoflook gezond is. Knoflook is groente, en groente is gezond. Maar knoflook is nog veel gezonder dan een gemiddelde groente. Knoflook is zelfs 1 van de gezondste groenten die er is. Maar waarom is knoflook eigenlijk gezond?

Knoflook boost je immuunsysteem
Knoflook is misschien wel de beste antioxidant die er bestaat. Al eeuwenlang is wordt knoflook gebruikt als medicijn. Logisch, knoflook heeft namelijk sterke antivirale en antibacteriële werking! Het is een echte boost voor het immuunsysteem. Mede doordat knoflook rijk is aan de vitaminen B en C, en de mineralen calcium, kalium, koper, mangaan en selenium. Ziektes waartegen knoflook een werking heeft zijn:

– verkoudheid
– bloedarmoede
– griep
– hartaanval
– hoge bloeddruk
– aderverkalking
– kanker
– bestrijding van schimmels en gisten
– verhoging van het (goede) HDL-cholesterol
– verlaging van het (slechte) LDL-cholesterol

Veel van deze ziekten worden door knoflook bestreden omdat knoflook erg rijk is aan antioxidanten. Een voorbeeld van zo’n antioxidant is allicine. Deze stof staat bekend om zijn bloeddrukverlagende werking maar zorg daarnaast ook voor een verhoging van het (goede) HDL-cholesterol en een verlaging van het (slechte) LDL-cholesterol. Logisch dus dat knoflook al eeuwenlang als medicijn wordt gebruikt!