Hoe begin je met fitness?

Fitness is de populairste sport van 2016! Logisch want het kan altijd dichtbij huis, is niet duur en je bent niet afhankelijk van het weer! Maar hoe start je nu eigenlijk met fitness? Het is natuurlijk heel erg simpel, gewoon gaan! Maar komt nog wel wat meer bij kijken.

1. Kies de beste sportschool uit!
Je moet op veel zaken letten bij de keuze van een sportschool. Denk daarbij aan de openingstijden, drukte, hoe duur het is en natuurlijk de afstand tot de sportschool. Het is ook belangrijk dat er voldoende aanbod is, bijvoorbeeld qua groepslessen als je die graag volgt.

2. Zorg voor gemakkelijk zittende kleding
Kleding die gemakkelijk zit, is goed tijdens het sporten. Wanneer je je ongemakkelijk voelt, ga je minder snel naar de sportschool. Bovendien kan je dan niet alle oefeningen doen die je zou willen doen. Wanneer je er op moet letten dat je broek niet afzakt of je onderbroek niet te zien is, is porten een stuk minder relax. Gemakkelijke en goede kleding hoeft niet duur te zijn. Zorg ook voor goede sportschoenen!

3. Schaam je niet
Iedereen is ooit begonnen. Niemand is sterk en met een goede conditie begonnen, daar heeft iedereen voor gewerkt. Iedereen begrijpt dus heel goed waar je vandaan kom.t.

4. Vraag hulp
Op elke sportschool lopen is er hulp te krijgen in de vorm van trainers. Of dit nou in de vorm van een groepsles is of mensen die rondlopen in de zaal, je kunt ze altijd vragen om hulp. Hulp bij de vraag of je de oefeningen goed uitvoert, hulp bij de samenstelling van een sportschema en natuurlijk hulp bij gezonde voeding.

5. Gaan!
Na het sporten zul je merken dat je je goed voelt! En dat heeft zo zijn invloed op je gehele leven! Gewoon lekker gaan dus! Als je merkt wat sporten met je doet, is de motivatie ook veel groter om te gaan.