Hoe lang heb je nodig voor een beach body?

Veel mensen stellen zich een paar maanden voor het begin van de zomer de vraag hoe snel ze bikini-ready kunnen worden. Gaat dat strandlichaam nog lukken voordat de zomer begint? Niet voor niets worden de meeste diëten gestart op 1 januari en in de lente. In de lente wordt het warmer, je gaat met minder kleding aan naar buiten en daardoor voelen veel mensen de druk om af te vallen. Maar hoe snel kun je ervoor zorgen dat je bikini-proof bent?

Eigenlijk heb je een beach body wanneer je je prettig in je lichaam voelt. Zo prettig, dat je met een gerust hart naar het strand gaat. En dat kan met een gewicht van 100 kilo en met een gewicht van 60 kilo. Het belangrijkste is dat je ook aan het strand gewoon kan genieten zonder een schaamtegevoel en zonder je druk te maken over wat anderen vinden. Stap 1 voor een bikini-proof lijf is dan ook eigenlijk zelfacceptatie. Je bent zoals je bent, je bezorgd niemand last en het belangrijkste is dat jij zelf gelukkig bent. Wanneer dat je doelstelling is, kun je verder gaan.

Dat gezegd hebben zullen we antwoord geven op de vraag hoe snel je fysiek aan een strandlichaam kunt komen. Met een gezond BMI is een strandlijf natuurlijk sneller binnen bereik dan met overgewicht. Wanneer je (veel) overgewicht hebt is het verstandiger de wenst om een beach-body te krijgen een jaartje op te schuiven. Zo heb je nog een jaar de tijd om helemaal bikini-proof te worden.

Met een normaal gewicht is een strandlijf binnen twee maanden te bereiken. Dat kan sneller zijn, afhankelijk van hoe vaak je gaat sporten en hoe je je voedingspatroon aanpast. Er zijn mensen die het binnen 4 tot 6 weken bereiken. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die er toch 3 maanden voor nodig hebben. Neem je tijd. Ook na de zomer kun je nog genieten van een bikini-proof lichaam!

Wat moet je ervoor doen?
Wil je echt binnen twee maanden helemaal klaar zijn voor de zomer, dan zul je hard moeten werken. Natuurlijk kan je zo nu en dan gewoon genieten van wat lekkers, maar je dieet en je dagelijkse leefpatroon moeten toch in het teken staan van sporten, beweging en gezonde voeding.

De beste sport is krachttraining. Op die manier vorm je je lichaam. Bovendien maak je spieren aan die meer verbruiken dan vet waardoor je automatisch nog meer af zult vallen. Je kunt elke dag sporten. Zorg wel voor voldoende afwisseling. Dus ga niet elke dag aan krachttraining doen, maar doe 3 keer in de week krachttraining en ga op de overige dagen een cardiotraining doen zoals wandelen, fietsen of zwemmen.

Naast dat je elke dag veel moet bewegen, is het natuurlijk ook belangrijk om gezond, en niet te veel te eten. Het beste eet je 500 calorieën onder je verbruik, reken daarbij je cardiotraining niet meer. Zo heb je voldoende energie en zul je toch afvallen. En hoe meer cardio je doet, hoe meer gewicht je zult verliezen. Probeer minimaal 1,7 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht te eten. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk al vaak gebleken dat dat het beste dieet is om af te vallen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om voldoende gezonde volkoren producten te eten en suiker, snoep, koek, junkfood en andere ongezonde voeding te laten staan. Ook alcohol kun je natuurlijk het beste geheel vermijden wanneer je een beach body wilt!