Tips om voldoende te drinken

Het kan moeilijk zijn om voldoende water te drinken. Wanneer je sport of het zomer is, heeft je lichaam behoefte aan nog meer vocht dan normaal gesproken. Te weinig drinken zorgt voor donkere urine, obstipatie en klachten zoals hoofdpijn, misselijkheid en lusteloosheid. Bovendien krijg je van te weinig drinken vaak een (misplaatst) hongergevoel waardoor je meer gaat eten, dat is natuurlijk niet goed voor de lijn! Met de volgende tips lukt het om voldoende te drinken.

1. Zet een fles of kan water naast je neer tijdens het werken. Zo kun je drinken wanneer je wilt zonder te hoeven opstaan.

2. Niet alleen drinken bevat vocht. Ook eten, en dan met name fruit maar ook yoghurt bevat vocht. Zorg er dus voor dat je voldoende fruit eet! Vooral watermeloen is hier natuurlijk een perfect voorbeeld, maar ook vrijwel alle andere soorten fruit bevatten water.

3. Vocht kun je ook halen uit waterijsjes of zelf gemaakte ijsjes.

4. Geef je water smaak. Het kan moeilijk zijn om voldoende water te drinken. Wanneer je het water smaak geeft, kan het makkelijker zijn om voldoende te drinken. Denk aan munt, limoen, citroen en alle soorten fruit. Zo maak je zeer gemakkelijk een feestelijke kan met water met een lekker smaak.

5. Soms kun je er baat bij hebben om een herinnering in te stellen op je telefoon. Laat bijvoorbeeld elke twee uur je telefoon afgaan met de herinnering dat je een glas water moet drinken. Zo zorg je ervoor dat je gedurende de dag voldoende drinkt.