Krachttraining is voor iedereen goed!

Krachttraining blijft winnen aan populariteit. En dat is niet zo gek, want het is voor iedereen goed. Krachttraining geeft bovendien snelle resultaten. De verandering in het lichaam is snel te merken. Daarnaast is het geschikt voor jong en oud en voor fitte en niet fitte personen. Hieronder een aantal voorbeelden van personen die zeer veel baat hebben bij krachttraining. 

1. Mensen met overgewicht
Iedereen met overgewicht zou aan krachttraining moeten doen. Veel mensen denken dat cardiotraining voor het afvallen beter is omdat je met cardiotraining meer calorieën verbruikt dan met krachttraining. Het tegendeel is waar. Want hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je gedurende de dag verbruikt.

2. Mannen met een bierbuik
Met name mannen met een bierbuik hebben veel profijt bij krachttraining. Hoe ouder je wordt, hoe minder spiermassa je hebt. Veel mensen komen met de jaren dus ook automatisch een aantal kilo’s aan omdat zij wel evenveel blijven eten. Daardoor ga je dus automatisch minder calorieën verbruiken. Door spieren op te bouwen, voorkom je dat je lichaam minder calorieën gaat verbruiken. Daarvoor krijg je dus geen bierbuik. Ook als je al een bierbuik hebt kan je ervoor zorgen dat deze zo weer verdwijnt.

3. Vrouwen in de overgang
Vrouwen die in de overgang zijn geweest komen gemiddeld gezien bijna 1 kilo per jaar aan. Dit gaat gepaard met bijna 1 centimeter toename van de taille per jaar. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze gewichtstoename kan worden voorkomen door aan krachttraining te doen.