Effect krachttraining op figuur snel merkbaar!

Veel vrouwen vinden krachttraining maar niks. Het algemene idee bij krachttraining is dat je heel hard en lang moet sporten om resultaten te behalen. Dit is echter niet juist. Het duurt helemaal geen maanden tot er een resultaat zichtbaar is, in tegendeel. Na twee tot drie weken krachttraining zijn de spieren namelijk al aantoonbaar gegroeid.

Testpersonen werden ingedeeld in drie verschillende groepen. Het betrof ongetrainde vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar. Zij werden als volgt onderverdeeld:
1. Deze groep deed niet aan sport
2. Deze groep deed 2 keer per week 2 sets squats en 2 sets deadlifts (low volume training group)
3. Deze groep deed 2 keer per week 4 sets squats en 4 sets deadlifts (moderate volume training group)

Alle sets bevatten 5 herhalingen. Door het maken van scans werd de omvang van de spieren in benen, heupen en billen van de vrouwen gemeten. Dit werd gedaan door het meten van een x-ray. Zo’n scan werd elke week gemaakt. Zo werd de voortgang van de toename in vetvrije massa goed bijgehouden.

Resultaat
Binnen drie weken was de low volume training group 0,68 kilo vetvrije massa rijker in de benen. De moderate volume training group had 0,47 kilo aan vetvrije massa gewonnen in de benen.

Wanneer je start met krachttraining zullen de effecten dus al heel snel merkbaar zijn. Al na 1 week zie je een toename in de spiermassa. Het zal dan dus ook niet lang duren voordat het ook voor het oog zichtbaar is! Elke week dat er een test werd gedaan waren de vrouwen hadden de vrouwen weer meer vetvrije massa. Opvallend is ook dat de groep vrouwen die minder herhalingen maakte sneller spiermassa opbouwde en dit ook vast hield. Dit bewijst ook maar weer dat het niet altijd nodig is om veel herhalingen te doen. Je kunt dezelfde resultaten bereiken met minder herhalingen.

Begin dus zo snel mogelijk aan krachttraining. Je hoeft hiervoor echt niet elke dag naar de sportschool. Zorg ervoor dat je 2 of 3 keer per week gaat en doe dit consequent. De resultaten zullen snel merkbaar zijn.