De zeven beste tips om snel af te vallen

Afvallen is moeilijk. Soms lukt het afvallen tijdelijk, maar komt het gewicht er vervolgens weer net zo hard weer bij. Gelukkig zijn er simpele en handige tips die je elke dag gemakkelijk kunt toepassen.

1. De meest gemakkelijk toe te passen tip is het drinken van heel veel water. Vooral voordat je een maaltijd gaat eten, loont het om voldoende water te drinken. Wanneer je bijvoorbeeld twee glazen voor het eten drinkt, zul je merken dat je hoogstwaarschijnlijk minder zult eten. Je hebt simpelweg minder plek voor eten aangezien je maag is gevuld met water. Overigens wordt dorst ook erg vaak verward met honger. Wanneer je denkt honger te hebben, kan het dus handig zijn om eerst wat te drinken. Misschien verdwijnt de ‘honger’ dan vanzelf. In plaats van water kun je natuurlijk ook thee drinken.

2. Stop op tijd met eten. Het is niet goed om te eten tot je niet meer kan. Je lichaam heeft veel minder energie nodig. Wanneer je eet geeft je maag een signaal af aan je hersenen dat je vol zit.

3. Zorg dat er geen ongezonde voeding in huis is. Wanneer je boodschappen doet, koop dan gewoon geen junkfood. Zo hoef je de verleiding alleen in de supermarkt te weerstaan. Thuis kun je dan gewoon genieten van alle gezonde voeding die je hebt zonder dat je moeite moet doen om de verleiding te weerstaan. Zorg dus voor groente, fruit, volkoren brood en meer gezonde voeding die je tussendoor kunt eten.

4. Eet na 20.00 uur niets meer. Het is niet zo dat je van dingen die je eet na 20.00 uur in de avond meer aankomt dan van andere voeding. Het is echter wel zo dat de avond de tijd is voor ongezonde snacks. Vermijd gedachteloos eten voor de televisie.

5. Beweeg zoveel mogelijk. Kies een sport die je leuk vindt, en ga tenminste drie keer per week sporten. Pak niet de auto maar de fiets of ga wandelen.

6. Denk in kleine doelstellingen. Stel jezelf niet het doel om 20 kilo af te vallen, maar om 1 of 2 kilo af te vallen. Als je dit doel hebt bereikt, kan je verder met het volgende doel. Bijvoorbeeld nog 2 kilo afvallen. Werkt dit niet voor jou? Je kan jezelf natuurlijk ook tot doel stellen om gezond te eten en niet te focussen op het verliezen van gewicht. Ga in ieder geval niet extreem weinig eten. Door heel weinig te eten gaat je lichaam in spaarstand. Je lichaam past zich aan en afvallen zal moeilijker worden.

7. Misschien wel de beste tip om af te vallen is dat je een eetdagboek moet bijhouden. Wanneer je niet weet wat je binnen krijgt en hoeveel calorieen in je voeding zit, kun je ook geen inschatting maken van of je te veel eet. Houd dus even precies bij hoeveel je eet en hoeveel calorieen er in je maaltijden en tussendoortjes zit. Vergeet ook de drankjes niet. Je zult al snel merken dat alle kleine beetjes bij elkaar opgeteld, behoorlijk veel energie kunnen leveren.