Wat kan je het beste eten tijdens de griep?

Wanneer je griep hebt, heb je waarschijnlijk geen honger en geen trek in eten. Toch zijn er verschillende dingen die je juist wel moet eten wanneer je griep hebt. Wij hebben een opsomming gemaakt van voeding waarmee je de griep wel doorkomt.

Kip
Kip is makkelijk verteerbaar maar bevat wel een heleboel eiwitten en vrijwel geen vet. Zo zorg je ervoor dat je ook tijdens de griep de noodzakelijke eiwitten binnen krijgt. Kip bevat daarnaast ook nog carnosine. Dit aminozuur zorgt voor een goede werking van je immuunsysteem en helpt zo griep te bestrijden.

Veel mensen associëren griep met kippensoep. De kippensoep kun je het beste zo heet mogelijk eten. Je neus gaat dan open en de slijmvliezen worden los. Het maakt niet uit of je de kippensoep zelf maakt of deze uit blik is, de effecten zijn hetzelfde.

Ijsjes
Ijsjes helpen je om voldoende vocht binnen te krijgen. Een vochttekort is een vaak voorkomende kwaal bij griep. Daardoor worden de symptomen van de griep juist erger. Het is dus van groot belang om voldoende vocht binnen te krijgen. Waterijsjes kunnen daarbij helpen. Bovendien verzachten ze pijn in de keel.

Thee met honing
Kamillethee werkt verzachtend voor de keel. Gemberthee helpt juist weer bij misselijkheid. Maar tijdens de griep zijn alle soorten thee aan te raden. Ze bevatten antioxidanten en zo krijg je natuurlijk voldoende vocht binnen. Het toevoegen van honing is verzachtend voor de keel. Door de stoom van de thee in te ademen, maak je bovendien je neus open.

Groente en fruit
Met name citroen en banaan worden aangeraden tijdens de griep. Citroen is ontlastend voor de keel. Je kunt dit bijvoorbeeld door de thee doen. Een banaan bevat de nodigde suikers, vezels en calorieen om je energie te geven.

Omdat het moeilijk kan zijn om groente en fruit klaar te maken en deze te eten kan je zorgen voor kant en klare sappen. Bijvoorbeeld tomatensoep of verse sinaasappelsap. Drinken gaat vaak makkelijker dan eten.

Geroosterd brood, crackers en kaakjes
Ook producten als geroosterd brood en droge crackers en kaakjes vallen rustig op de maag. Het kost niet veel energie om deze te verteren. Ideaal wanneer je griep hebt.