Heeft het zin om op de plaats te joggen?

Hardlopen of joggen is super gezond en je verbrandt er veel calorieën mee. Maar soms is het weer gewoon niet wat het zou moeten zijn om een lekker rondje hart te lopen. Is het dan een goed alternatief om rustig door je huis te gaan joggen? Of kun je dan maar beter helemaal niets doen?

Het heeft zeker zin om op de plaats binnenshuis te gaan ‘joggen’ of ‘hardlopen’. Buiten hardlopen is effectiever. Je moet buiten namelijk echt vooruit komen waardoor je je spieren meer gebruikt, je hartslag hoger wordt, en je dus meer calorieën verbruikt. Daarnaast is ook de buitenlucht gezond. Ook de zon doet een mens meer dan goed. Wanneer je besluit om binnen op de plaats te gaan joggen, dan heb je minder spierkracht nodig. Dit zou je kunnen compenseren door hoger te joggen. Je verbrandt dan misschien nog wel meer calorieën dan wanneer je buiten een rondje zou zijn gaan lopen. Wil je het echt effectief maken, dan kan je je work-out binnen natuurlijk ook nog verbreden met bijvoorbeeld jumping jacks en andere oefeningen. Misschien kan je zelfs de trap nog meenemen. Traplopen is ook een uitermate effectieve vorm van beweging.

Hoe dan ook is het natuurlijk altijd beter om wel te gaan bewegen. Waarschijnlijk zal je hartslag lager zijn dan wanneer je buiten gaat joggen en zal je ook minder calorieën verbranden. Maar beweging is beweging en beweging is gezond. Of je dit nu op de plaats doet, of rondjes door je huis loopt. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een andere vorm van beweging te gaan doen. Ga naar de sportschool, of doe een work-out via youtube.

Houd daarnaast het weer in de gaten. Misschien is het in de ochtend droog en regent het in de avond. Dan kun je natuurlijk gewoon een uurtje eerder opstaan om buiten te gaan hardlopen. Een ander alternatief is de aanschaf van een loopband. Dan kan je altijd rennen wanneer jij daar zin in hebt en wanneer jij daar tijd voor hebt.