Is drinken met koolzuur ongezond?

Water met koolzuur heeft een gezond imago. Er zitten immers geen calorieën in. Je kunt het dus in principe onbeperkt drinken zonder er dik van te worden. Toch is dat misschien niet helemaal waar. Er zijn namelijk onderzoeken die er op wijzen dat je van drinken met koolzuur wel aan kunt komen. En dat komt doordat koolzuur ervoor zorgt dat je meer honger hebt.

Toen mensen naar hun hongergevoel werd gevraagd, bleek dat hoger te zijn wanneer deze personen drinken met koolzuur hadden gedronken. Dit is echter niet een bewezen stelling. Bovendien geldt nog altijd dat wanneer je niet meer gaat eten, je ook niet aan zult komen. Je moet dus gewoon sterker zijn dan je hongergevoel. Sterker dan je hormonen.

Wel kunnen de bubbels in het drinken ervoor zorgen dat je een opgeblazen gevoel hebt. Daarvoor voel je je waarschijnlijk dikker maar de weegschaal zal geen hoger gewicht aangeven.

Wel heeft koolzuur een negatief effect op je tanden. Het koolzuur tast namelijk je tandglazuur aan. Het is voor je tanden minder schadelijk als je een glas in 1 keer leeg drinkt. Telkens een klein slokje is schadelijker.