Eet vaker boerenkool, ook in de zomer!

Boerenkool is gezond. De groene bladgroente is rijk aan vitamine K en aan de antioxidant betacaroteen (vitamine A). Het is een echte wintergroente maar boerenkool is eigenlijk het hele jaar goed verkrijgbaar. Daarnaast is het ook nog een goede bron van mineralen zoals kalium, foliumzuur en magnesium. Maar wat voor gezondheidsvoordelen hebben deze goede eigenschappen van boerenkool eigenlijk?

Anti-kanker
De stoffen in boerenkool staan erom bekend om het risico op kanker te verkleinen. Net zoals andere kruisbloemige groenten. Dat komt door de glucosinaten welke kanker helpen voorkomen. Boerenkool staat bekend als anti-kanker voeding.

Goed voor je dieet
Boerenkool bevat heel veel voedingsstoffen en bevat tegelijkertijd erg weinig calorieën. Het bevat van alle bladgroenten de meeste vezels. Dit geeft je een verzadigd gevoel waardoor je er minder van hoeft te eten. Je hebt dan over het algemeen minder honger.

Tegen infecties
Met het eten van een portie boerenkool heb je de dagelijkse behoefte aan vitamine C al binnen. Vitamine C is enorm belangrijk voor een goede werking van je immuunsysteem en het bestrijden van infecties.

Sterke botten
Vitamine K, calcium en magnesium zorgen voor gezonde botten. Het zij belangrijke stoffen die helpen bij de botopbouw. Je kunt er dus letterlijk sterkere botten van krijgen.

Helpt een ijzertekort voorkomen
Veel mensen hebben, gemerkt of ongemerkt, een tekort aan ijzer. Het belangrijkste gevolg daarvan is (extreme) moeheid. Boerenkool bevat veel ijzer. Je bloedcellen hebben dit nodig om ervoor te zorgen dat je lichaamscellen voldoende zuurstof en glucose hebben.