Eye-opener: op deze manier wordt afvallen heel gemakkelijk

De simpelste manier om af te vallen, en ook nog op een blijvende manier, is door het eten van drie gezonde maaltijden per dag. En ja, zo simpel is het echt! Een gemiddeld persoon verbruikt 2000 calorieën per dag en zal dus ook zoveel moeten eten om op gewicht te blijven. Eet je er meer, dan zul je aankomen. Eet je er minder, dan zul je afvallen. Dat gaat allemaal niet zo snel. Om 1 kilo vet te verliezen of aan te komen moet je 7000 calorieën minder of meer eten dan je lichaam verbruikt. Wanneer je wilt afvallen wordt aangeraden om 500 calorieën minder te eten dan je lichaam nodig heeft. Stel dat je 2200 calorieën per dag verbruikt. Dan zou je dus 1700 calorieën per dag kunnen eten en alsnog afvallen.

Ontbijt: 2 boterhammen met kaas (350 calorieën)
Lunch: salade kip (400 calorieën)
Diner: rijst met zalm en 250 gram groenten (600 calorieën)

In totaal kom je uit op slechts 1350 calorieën en toch heb je drie goede maaltijden kunnen eten.

Stel dat je een dag een pizza eet, zelfs dan eet je niet te veel calorieën. Houd je bovengenoemd dagschema aan maar eet je in de avond een pizza van 1100 calorieën? Dan komt het totaal aantal calorieën nog steeds uit op 350 (ontbijt) + 400 (lunch) + 1100 (diner), dus 1850 calorieën. Je hebt dan nog steeds minder calorieën gegeten dat je lichaam verbruikt. Als je je hiervan bewust bent, zal het afvallen gemakkelijker zijn.

Het probleem van het op gewicht blijven, zijn vaak niet de maaltijden, maar de tussendoortjes. Zorg je ervoor dat je elke dag drie hoofdmaaltijden eet, en geen tussendoortjes, dan zul je dus gemakkelijk afvallen. Wil je graag wat kilo’s verliezen? Probeer het dan eens op deze manier. Starten is makkelijk en morgen is daar een goede dag voor. Ga morgenochtend op de weegschaal staan en noteer je gewicht. Vervolgens ga je gedurende vier weken alleen drie hoofdmaaltijden per dag eten en ga dan nogmaals op de weegschaal staan. Waarschijnlijk ben je dan een mooi aantal kilo’s kwijt zonder dat je calorieën hebt hoeven tellen.

Heb je je streefgewicht bereikt door drie maaltijden per dag te eten? Dan kun je uiteraard weer (gezonde) tussendoortjes toevoegen aan je dagmenu en hoef je taart of ander lekkers niet meer af te slaan. Als je ervoor wilt zorgen dat je op gewicht blijft kun je bijvoorbeeld 3 of 4 dagen per week dit dieet volgen en drie hoofdmaaltijden te eten. De andere 3 of 4 dagen kun je wel kiezen voor tussendoortjes.