Het yoghurtdieet klinkt gemakkelijker dan het is. Vele onderzoeken hebben al uitgewezen dat yoghurt zeer goed past binnen een dieet en kan helpen bij het afvallen. Personen die regelmatig een bakje yoghurt nemen hebben minder vetmassa. Genoeg reden dus om eens te kijken wat het yoghurtdieet precies is. Werkt het? Val je er van af? En is het een beetje vol te houden?
Wat is het yoghurtdieet?
Yoghurtdagen worden afgewisseld met gewone dagen. Op een yoghurtdag is het enige wat je mag eten 2 liter magere yoghurt. Op een gewone dag moet je 600 milliliter magere yoghurt eten. Daarnaast mag je op een gewone dag 3 boterhammen met mager beleg, 3 stuks fruit en een normale portie avondeten. Dat betekent maximaal 200 gram pasta, aardappelen of rijst, 200 gram groente en eventueel een stuk mager vlees, vis of een vleesvervanger van soja.
Week 1 en 2
In de eerste 2 weken van het yoghurtdieet moet je om de dag een yoghurtdag houden. Dat betekent 7 yoghurtdagen, en 7 gewone dagen.
Week 3
In week 3 heb je 1 yoghurtdag, afgewisseld met 2 gewone dagen. Je hebt deze week dus 3 yoghurtdagen.
Week 4
In de laatste week heb je 1 yoghurtdag, afgewisseld met 3 gewone dagen. Je hebt de laatste week dus slechts 2 yoghurtdagen.
Nadelen van het yoghurtdieet
Het yoghurtdieet is vrij eenzijdig. Je eet veel yoghurt. Dit is ook de reden dat het dieet het beste niet langer dan 4 weken kan worden volgehouden. Wanneer je dit dieet streng volgt krijg je, vooral in de eerste 2 weken, te weinig groente en fruit binnen. Dit kan op lange termijn zorgen voor een tekort aan vitaminen en mineralen.
Op de yoghurtdagen eet je slechts 2 liter magere yoghurt, dat is ongeveer 660 calorieën. Veel te weinig. Op een gewone dag zul je vermoedelijk ook onder de 1000 calorieën binnen krijgen. Het yoghurtdieet is daarmee een echt crashdieet.
Voordelen van het yoghurtdieet
Voordeel van dit dieet is dat je vermoedelijk snel zult afvallen. Op na dit dieet op gewicht te blijven kan het handig zijn om 1, of meerdere dagen per week een yoghurtdag in te lassen.